Ericsson își lărgește portofoliul 5G

Ericsson își lărgește portofoliul 5G Ericsson își lărgește portofoliul 5G IMG 0408Ericsson își lărgește portofoliul 5G. Ericsson lansează AIR 3246, un nou produs radio pentru Massive MIMO care este complementar portofoliului global deja existent de radio 5G. AIR 3246 susține atât tehnologia 4G/LTE, cât și 5G NR (new radio) și este primul produs radio FDD din oferta companiei. Lansarea le va permite operatorilor, mai ales celor ce acoperă zone metropolitane, să introducă servicii 5G pentru utilizatorii lor, folosind spectrul în bandă medie disponibil prezent, mărind, în același timp, capacitatea rețelelor LTE.
Platforma 5G Ericsson conține trei sisteme radio TDD deja lansate, care susțin 5G și Massive MIMO, cât și elemente de core, transport, securitate și suport digital. În acest moment, Ericsson are cel mai complex portofoliu 5G din industrie, putând astfel să ajute primii operatori care fac tranziția către 5G.

Tranziția de la 4G la 5G
Pe măsură ce oamenii distribuie și urmăresc online tot mai mult conținut video și muzică, nevoia operatorilor de a le asigura o viteză de transfer suficientă crește. Ericsson a analizat performanța rețelelor 4G din mai multe zone metropolitane mari din întreaga lume și a descoperit că, la orele de vârf, sunt aproape 20% șanse ca un dispozitiv să nu aibă viteză suficientă pentru a susține vizionarea de conținut online. Massive MIMO este o tehnologie esențială pentru a susține tranziția de la 4G la 5G, oferind un mod mai inteligent de a utiliza capacitatea rețelei și posibilitatea de a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Tehnologia Massive MIMO FDD poate crește de până la trei ori capacitatea rețelei și poate îmbunătăți de până la 5 ori rata de transfer de date, maximizând performanța pe care o resimt utilizatorii finali. În acest moment, cea mai mare parte a rețelelor mobile au la bază tehnologia FDD și dispozitive compatibile, ce folosește frecvențe radio diferite pentru uplink și downlink.
AIR 3246 va fi disponibil comercial în al doilea semestru al anului 2018 și va face parte din sistemul Ericsson Radio System.

 

Spam blocat