Evaluarea Națională 2018 a început cu proba la română

Evaluarea Națională 2018 a început cu proba la română Evaluarea Națională 2018 a început cu proba la română elevi scoala

Evaluarea Națională 2018 a început cu proba la română. Examenul naţional de evaluare la Limba şi Literatura română este programat să înceapă la ora 09.00 şi durează două ore, iar elevii trebuie sa fie în săli cu o jumătate de oră mai devreme. De asemenea, în săli, candidaţii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fişe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiraţie. Absolvenţii clasei a 8-a vor putea intra in sălile in care are loc examinarea doar cu buletinul sau certificatul de naştere. Pe durata examenului, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio, scrie Mediafax.ro.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 ROMÂNĂ. Proba conţine două subiecte, de 40, respectiv 36 de puncte. Conform baremului elevii vor mai primi alte 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări şi 10 puncte din oficiu.

SUBIECTE  ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. La primul subiect elevii au de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi să redacteze o compunere.

Al doilea subiect al examenului de evaluare este format dintr-un alt text la prima vedere cu şase cerinţe. De asemenea, elevilor li se va cere şi să scrie o naraţiune pe marginea unei teme date.

Subiecte si bareme. Subiectele si baremul de corectare stabilite de Ministerul Invăţămantului vor fi publicate pe siteul Mediafax în exclusivitate, imediat ce acestea vor fi disponibile. Reveniti pe aceasta pagina pentru a vedea in exclusivitate care sunt subiectele si baremul de evaluare pentru examenul naţional de evaluare la Limba şi Literatura română.

Spam blocat