google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 A început postul Paștelui la ortodocși! Rugăciune de spus în această perioadă cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

A început postul Paștelui la ortodocși! Rugăciune de spus în această perioadă

A început postul Paștelui la ortodocși! Rugăciune de spus în această perioadă. Pe 19 februarie a început postul Paștelui care va ține timp de 40 de zile, mai exact până pe 7 aprilie inclusiv, iar pe 8 aprilie este Paștele. În perioada aceasta de 40 de zile este interzis consumul de carne sau de lactate. Mai mult decât atât, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, petreceri, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

După perioada de post, creștinii merg la biserică, unde se spovedesc și se împărtășesc. Totoddată, în această perioadă se spune că este bine să se facă și o slujbă de sfințire a casei. Preotul este chemat la casa enoriașilor, unde are loc stropirea cu apă sfinţită a celor prezenţi şi a tuturor camerelor. De asemenea, se fac şi rugăciuni pentru ocrotirea şi binele casei şi pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor ce locuiesc în ea.

Rugăciune de spus în Postul Mare

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău.

Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”.

Spam blocat