Prima bancă de recuperare şi distribuire de alimente, deschisă la Cluj

La Cluj Napoca s-a deschis prima bancă de recuperare şi distribuire de alimente. Este un proiect prin care sunt adunate produsele excedentare de la firme şi împărţite apoi persoanelor aflate în dificultate.

Banca de alimente este susţinută de companii care dețin supermarketuri și de asociațiile de producători. Acestea donează alimente care se apropie de termenul de expirare și care nu mai pot fi vândute. De asemenea, în banca de alimente sunt depuse și fructele și legumele pe care nu le cumpără nimeni din piață sau din magazin, din cauza aspectului lor. Aceste alimente sunt distribuite apoi organizațiilor de caritate, care au programe destinate celor săraci, spune reprezentanta Food Waste Combat, Camelia Gui.

Donatorii sunt, cel mai adesea, superkarmeturi, hipermarketuri, producători locali reuniţi sub formă de grupări sau de cooperative, chiar şi de la restaurante am vrea într-un viitor nu foarte îndepărtat să preluăm mâncarea în surplus şi le ducem la ONG-uri care reprezintă tot felul de persoane aflate în dificultate.

sursa; rador.ro.