google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Prima femeie din România care înoată neîntrerupt 24 de ore

Prima femeie din România care a înotat neîntrerupt 24 de ore

Prima femeie din România care înoată neîntrerupt 24 de ore Prima femeie din România care a înotat neîntrerupt 24 de ore femeie inot

Helga Demeny​ (Clubul Orca Cluj-Napoca​) a înotat de curând, 24 de ore în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Kecskemét​, Ungaria. Ea l-a urmat pe fratele ei, Demeny Attila, care a înotat deasemenea în 2016, în  cadrul aceluiași eveniment.
Felicitări și recuperare ușoară!

Este important de menționat faptul că Helga este prima femeie din România care a înotat o probă de 24 de ore continuu. Legat de această probă de anduranță extremă am avut plăcerea să aflăm de la brașoveanul Remus Miron mai multe detalii, având și el o asemenea experiență în portofoliu.

„Din experiența mea pot spune că ora 23 si 24, sunt crunte într-o apă de 26-26.5°C, pentru o anatomie fără strat adipos, mai ales la persoane peste 30 de ani și care nu practică des înotul. Defapt, creierul are deja probleme functionând la 34°C in cutia craniana, chiar dacă restul corpului se „încălzește”… Asta nu ține de pregătirea fizică ci mai degrabă de construcția anatomică. Există multe persoane care sunt slab pregatite la înot, dar care rezistă mai multe ore în apă rece, precum și tot la fel de multe persoane, mult mai bine pregătite fizic, dar care nu rezistă mult în apă rece. Alte persoane sunt sensibile la articulațiile ce stau mult în apă rece, irigare, etc. Eu justific acest efort imens, fizic dar mai ales psihic, doar pentru un scop caritabil, alt motiv fiind total inutil.

Spam blocat