google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Reţetă supă cremă de ciuperci cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Reţetă supă cremă de ciuperci

 Reţetă supă cremă de ciuperci. Este o rețetă care poate fi consumată în orice sezon și poate ține locul unei cine. 

Ingrediente: 500 g ciuperci

700 ml lapte

1 ceapă

1 lingură de făină

ulei, sare şi piper

Mod de preparare supă cremă de ciuperci

Tăiem ceapă în bucăţi mai mari şi o punem la călit în câteva linguri de ulei încins (putem înlocui uleiul cu un cubuleţ de unt). Tocam şi ciupercile, dar nu foarte mărunt, pentru că oricum le vom pasă puţin mai târziu. După ce călim ceapă un minut-doua, adăugăm ciupercile şi le lăsăm la foc mediu timp de câteva minute (până ce se evaporă sucul lăsat de ciuperci). După ce au scăzut ciupercile, turnam laptele în supă crema de ciuperci (pentru a fierbe mai repede, putem pune laptele deja cald).

Lăsăm supa cremă de ciuperci la fiert în jur de 15-20 minute, la foc mediu. După ce au fiert ceapă şi ciupercile, oprim focul şi le pasam cu blenderul. În funcţie de cât de subţire este supa cremă, vom mai adăuga sau nu faina. În cazul în care este nevoie, punem din nou supa crema de ciuperci la fiert şi o îngroşam cu făină diluată în câteva linguri de supă. O mai lăsăm cinci minute la fiert, apoi o condimentam după gust cu sare şi piper. Supa crema de ciuperci merge de minune cu crutoane, deci în timp ce este la fiert putem prăji câteva cubuleţe de pâine.

Spam blocat