google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

Românii se întorc acasă de sărbători. Sfaturi pentru cei care călătoresc cu avionul

Deși luna decembrie este cunoscută că fiind luna vacanțelor, din datele înregistrate deVola.ro reiese că luna decembrie este și luna întoarcerii acasă a celor care lucrează saustudiază în afară țării.

42% dintre biletele de avion cu dată de plecare în lunile Noiembrie și Decembrie au ca destinație finală un oraș din România.

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii care se întorc în țară în perioada sărbătorilor sunt București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Principalele puncte de îmbarcare rămân orașele din mari din Europa precum Londra,Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles sau Dublin unde românii lucreazăsau studiază. Sunt însă și români care se întorc acasă din Dubai, New York, Amman sauBeijing. Prețul mediu pentru un zbor cu destinația finală un aeroport din România este de 155euro pentru zborul dus-întors. În medie, biletele includ o ședere de 10 zile în România șicele mai solicitate date de călătorie includ plecarea pe 17 – 23 decembrie și returul în 3 – 7 ianuarie.

Majoritatea pasagerilor călătoresc neînsoțiți 70% dintre rezervările pentru perioada Crăciunului sunt pentru călătorii single. 20% sunt pentru călătorii în cuplu și 10% pentru grupuri. Cel mai numeros grup care și-a rezervatbiletele de avion pe Vola.ro de sărbători include 9 persoane.

15% dintre zborurile de sărbători au întârzieri. Ce trebuie să știe pasagerii

În perioada sărbătorilor de iarnă aeroporturile se supra-aglomerează și crește incidenț aîntârzierilor cauzate de condițiile de vreme sau din alte motive. Pasagerii să ajungă cu aproximativ 2,5 – 3 ore înainte de ora plecării zborului, să își facăcheck în-ul online și să verifice constant starea zborului.

Spam blocat