Vizita Papei în România

În zona Pieţei Revoluţiei, în seara zilei de 31 mai, pot fi prezente 40.000 de persoane, dintre care 7.000 cu locuri pe scaune.

Pentru aceştia, Arhidieceza Romano-Catolică a pregătit 15 ecrane pe care să poată urmări vizita Sfântului Părinte încă de la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, dar şi două scene, pentru momente de rugăciune şi, respectiv, pentru un program religios-artistic.

Potrivit programului anunțat, papa Francisc este așteptat în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019, iar în prima zi a călătoriei apostolice, pontiful celebrează Sf. Liturghie în catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Capitală. În zilele următoare, papa merge la sanctuarul Maicii Domnului de la Șumuleu Ciuc, la întâlnirea cu tinerii și familiile de la Iași, pentru a încheia cu Sf. Liturghie în ritul bizantin român de la Blaj, când vor fi beatificați șapte episcopi greco-catolici, martiri pentru Cristos în timpul comunismului. Este vorba de Venerabilii Slujitori ai lui Dumnezeu Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea în 1999 și se desfășoară sub genericul ”Să mergem împreună!”.