Ziua Muncii – 1 Mai 2018 – La multi ani! Mesaje de 1 mai muncitoresc

Ziua Muncii – 1 Mai 2018 – La multi ani! Mesaje de 1 mai muncitoresc. Ziua muncii se sărbătorește la nivel internațional, nu doar românii sărbătorim în această zi. Cel mai important lucru că pe 1 mai deși se numește 1 mai muncitoresc se țin petreceri. Cel puțin românii pleacă la mare, la terase, fac grătare, se întâlnesc cu prietenii. 1 mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 mai este zi liberă.

Ziua Muncii – 1 Mai 2018 – La multi ani! Țările comuniste

În țările comuniste, ziua de 1 mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să ducă tradiția unei mișcării muncitorești internaționale, apărută sub egida celei de-a doua Internaționale. De asemenea, și naziștii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiții. Ziua de 1 mai, fusese transformată într-o sărbătoare a comunității naționale germane, promițându-se construirea unui socialism național, în centrul căruia nu se mai aflau muncitorii, ci arianul considerat un prototip al celor ce muncesc. Un discurs rostit de Hitler la 1 mai 1933 este edificator în acest sens: Certurile și neînțelegerile simbolizate de lupta de clasă se transformă acum într-un simbol al unității și înălțării națiunilor. Ziua de 1 mai a fost transformată de către naziști într-o sărbătoare propagandistică. Se suținea că ziua de 1 mai trebuie să devină o sărbătoare a întregii națiuni și nu poate fi transformată într-un simbol al luptei proletare și a decadenței. Serbările câmpenești, chioșcurile cu bere și spectacolele nu lipseau, dar sindicatele fuseseră interzise. Organizațiile muncitorești au fost înlocuite cu directive de la partidul unic. Peste timp, grupări radicale folosesc retorica nazistă, participând la proteste violente având ca pretext ziua de 1 mai (de exemplu, în Germania), potrivit wikipedia.org. 

În România, după evenimentele din decembrie 1989, timp de mai mulți ani, ziua de 1 mai nu a mai fost sărbătorită prin festivități decât la inițiativa unor reprezentanți ai unor partide precum PSM și PRM.

MESAJE DE 1 MAI HAIOASE. Cele mai frumoase

 1. Atunci cand defilam in fata sediilor judeţene ale Partidului Comunist Român, sarbatorind clasa muncitoare, nu ne gandeam ca bateria de la iPhone nu o sa ne tina pana la un apus de soare.
 2.  In munca se refugiaza cei care nu au ceva mai bun de facut, dar noi avem o petrecere de pus la cale!
 3.  Iti transmit acest mesaj de unitate, de pe acest mioritic plai, astazi muncitorii de toate rasele şi naţionalităţile sărbătoresc 1 Mai.
 4. Cuvintele cheie ale zilei: gratar, padure, liber, un fotbal mic, iar gratar :P.
 5. Este ziua noastra, rezumata intr-un refren. Munca este baza susținerii existeței și fericirii omului modern.
 6. Munca nu a omorat niciodata pe nimeni… dar de ce sa risti?
 7. La Mulţi Ani cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii! De făcut:

– nimic

– grătarul

8. Ce poti face azi nu lasa pe maine… lasa pana dupa 1 Mai, ca ori se rezolva, ori nu mai trebuie facut.

9. 1 Mai reprezintă și un simbol al eliberării de sub jugul exploatării si sper sa reusim sa vedem mititeii, prin spuma berii!

10. Pe langa ziua celor ce muncesc, de 1 Mai romanii mai sarbatoresc si Armindenul denumita popular „ziua betivilor”… Asa ca scoate repede gratarul, eu iau berea si paharul si hai sa sarbatorim, ca de maine iar muncim!

URĂRI DE 1 MAI 2018 bune de trimis

 1. Mania proletara se gaseste in fiecare pahar pe care muncitorul il bea in cinstea colapsul economic al societăților bazate pe capital.
 2. Te invit la evenimentul anului – lansarea sezonului de tolanit pe plaja. Cand? Pe 1 mai, fireste!
 3. O sa beau si o sa mananc pana se face seara si daca nu-mi pui suficient mustar la mici – o sa-mi starnesti mania proletara !
 4. Deadline? Nu te-aud! Vorbeste mai tare! Proiect urgent? Chiar nu te aud… (si nici nu o sa te mai aud cateva zile de-acum incolo).
 5. Rade iara primavara, peste campuri, peste plai, veselia umple ţara, c-a venit Întîi de Mai!
 6. Am o veste buna pentru tine. De 1 Mai esti LIBER, asa ca lasa treaba si distreaza-te! Asta asa, sa vezi ce sef de comitet ai. P.S. Luni la prima ora sa fii gata de lucru!
 7. Avem bere pentru baieti si floricele pentru fete. Avem multe evenimente proletare, am citit in Pravda, editia pentru tablete.
 8. Mari, mici, inalte, subtiri, bondoace. Pentru toate gusturile! Cum sa te duci la munca tocmai azi cand te asteapta atatea modele… de pahare?
 9. Suntem asupriti si astazi, o poate vedea lesne si un chior ! Ana Pauker, Iosif Chisinevschi si Valter Roman iti ureaza la multi ani si te roaga sa bei o bere si-n cinstea lor !
 10. Munca este sfanta asa ca nu te atinge de ea!
 11. Opresiunea capitalista este in plina desfasurare. Am fost atacati miseleste: au scumpit carnea pentru gratare !
 12. Cine nu munceşte nu greşeşte, iar cine nu greşeşte merită promovat.