google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

Dovada ca ai folosit sarea gresit pana acum

sare masa

Mancarea fara sare nu are gust. Exista mai multe tipuri de sare pe piata, insa nu oricare este buna pentru consum. Si un detaliu de retin este ca trebuie un consum cu moderatie.

Este o mare diferenta intre tipurile de sare:

sare de masa: este sarea alba si fina pe care cam toata lumea o are acasa. Are un continut de sodiu de 97-99% si in cele mai multe cazuri contine si aditivi alimentari.

sare iodata: sarea de masa imbogatita cu iod stimuleaza capacitatea de invatare si dezvoltarea fizica si este recomandata mai ales persoanelor cu afectiuni tiroidiene. Se dizolva mai repede decat alte tipuri de sare si este buna atat la salate, cat si la gatit.

sare kosher: aceasta sare nu are iod adaugat, este granuloasa, iar pentru ca se dizolva usor poate fi folosita intr-o multime de preparate. Se recomanda sa fie adaugata la final. Numele de „koser” provine din bucataria evreiasca, unde se foloseste la pregatirea carnurilor, pentru a fi pastrate mult timp.

sare de mare: este unul dintre cele mai apreciate tipuri de sare datorita mineralelor pe care le contine. Se obtine prin evaporarea apei ma rine, in urma acestui proces rezultand o sare umeda, cu o tenta de culoare gri. Unele tipuri de sare de mare de pe piata pot fi combinate cu diverse condimente pentru un gust cat mai complet.

sare Himalaya: cristalele de sare naturala din zona Himalaya se numara printre cele mai pretioase tipuri de sare de piatra. Este lipsita de poluarea specifica marilor si oceanelor actuale. Nu este rafinata si nici iodata, are o culoare frumoasa, rozalie, si contine fier si mangan. Consumul regulat de sare de Himalaya favorizeaza absorbtia nutrientilor in organism si eliminarea toxinelor.

Spam blocat