Ce să faci dacă ţi-ai pierdut permisul auto

permis-auto Ce să faci dacă ţi-ai pierdut permisul auto Ce să faci dacă ţi-ai pierdut permisul auto permis auto 800x533

Ce să faci dacă ţi-ai pierdut permisul auto. Potrivit infocons.ro, dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deterioratsau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara în care avețireședința obișnuită.

Locuiți în străinătate? Mai multe informații despre ce trebuie să faceți dacă vă pierdeți permisul de conducere în timp ce locuiți în străinătate:

Înlocuirea permisului

Permisul dumneavoastră de conducere poate fi înlocuit doar de autoritățile din țara în care aveți reședința obișnuită.

Acestea vor înlocuipreschimba permisul original cu unul local.

Va trebui apoi să vă supuneți normele țării respective (de exemplu, în ceea ce privește termenele de valabilitate, controalele medicale).

Permis pierdut sau furat

Dacă v-ați pierdut sau vi s-a furat permisul de conducere în timpul unei călătorii în străinătate, contactațipoliția locală și consulatul sau ambasada țării dumneavoastră pentru a afla ce trebuie să faceți în continuare.

Consulatul va lua legătura cu autoritățile naționale care v-au eliberat permisul de conducere (pentru a verifica dacă acesta nu era restricționat, suspendat, anulat sau revocat). Pe baza informațiilor primite de la consulat, poliția v-ar putea elibera un document provizoriu care vă permite să conduceți pentru scurt timp în țara în care vă aflați.

Va trebui să obțineți un nou permis când vă întoarceți acasă.

Permisele și certificatele provizorii eliberate pentru a înlocui temporar permisele pierdute sau furate nu sunt în mod automat recunoscute în alte țări din UE.

Înlocuirea permisului de conducere

Când vă întoarceți acasă, cereți autorității locale să vă elibereze un nou permis.

Dacă permisul expiră pe durata unei călătorii în străinătate, acesta își pierde automat valabilitatea și s-ar putea să nu fie recunoscut în alte țări.

Vă puteți reînnoi permisul doar în țara în care aveți reședința obișnuită . Verificați, înainte de a pleca de acasă, dacă permisul este valabil pe toată perioada în care vă aflați în străinătate.

Spam blocat