2 februarie 2018 – Întâmpinarea Domnului, mare sărbătoare

2 februarie 2018 - Întâmpinarea Domnului, mare sărbătoare 2 februarie 2018 – Întâmpinarea Domnului, mare sărbătoare intampinarea domnului

2 februarie 2018 – Întâmpinarea Domnului, mare sărbătoare. Pe 2 februarie este mare sărbătoare a creștinilor, numită ”Întâmpinarea Domnului”. Această zi mai este cunoscută popular și sub denumirea de  „Ziua Ursului”.

La 40 de zile de la Crăciun, pe 2 februarie, se celebrează Întâmpinarea Domnului. În această zi de sărbătoare, copiii erau unși cu grăsime de urs. Potrivit tradiției, prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

Obiceiuri și tradiții de ”Întâmpinarea Domnului”

În data de 2 februarie este cruce roșie în calendarul ortodox. Astfel, în această zi nu este bine să muncești. Tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului. În această zi nu se consumă miere. Acest obicei este considerat o ofensă la adresa muncii ursului.

Tradiția spune că în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Astfel, astăzi nu este bine să te cerți. Este ziua în care tinerii este bine să se întâlnească, prietenii să se revadă. Acest obicei ajută la menținerea relațiilor între apropiați.

Spam blocat