Horoscop 2018: previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 2018: previziuni pentru toate zodiile Horoscop 2018: previziuni pentru toate zodiile horoscop 2018

sursa: eastrolog

Berbec 2018: Ambiții profesionale mari, surprize financiare plăcute

Anul 2018 pare să fie pentru Berbeci un an al marilor ambiții profesionale, dacă ținem cont că Saturn tranzitează casa carierei Berbecului, împreună cu Pluton.

Pare să fie și un an al reconsiderărilor în plan personal și relațional, dacă privim la faptul că Mercur își desfășoară primul „tur” al retrogradării chiar în Berbec (23 martie – 15 aprilie 2018), iar Venus, stăpâna parteneriatelor Berbecului, retrogradează în ultimul trimestru al anului în casa VIII (casa intimității) și în casa VII (a parteneriatelor).

Marte, guvernatorul Berbecului, retrogradează în 2018 în lunile toride de vară, îndemnându-i pe Berbeci la revizuirea proiectelor de viitor și a direcției în care se îndreaptă cariera lor. Mulți Berbeci ar putea avea de făcut alegeri foarte interesante.

La 13 iulie 2018, eclipsa de Soare care are loc în casa IV a Berbecului (casa familiei, a căminului, a rădăcinilor și a inconștientului) îndeamnă la reorganizarea locuinței, la o mai bună gestionare a relațiilor cu cei dragi, dar și la sondarea propriilor emoții.

Nevoia crescută de securitate și de confort te poate împinge să faci schimbări în mediul în care trăiești sau să începi un proiect de renovare ori de reparații. S-ar putea chiar să fii tentat să te muți în casă nouă.

De asemenea, autoanaliza ar putea să te conducă la conștientizarea unor adevăruri despre tine însuți, iar acceptarea lor determină schimbări cu efecte pe termen lung, atât în plan personal, cât și profesional.

Taur 2018: Recâștigarea libertății de acțiune, relansarea proiectelor personale

Pentru Tauri, temele principale ale anului 2018 sunt înnoirea personală, revizuirea convingerilor după care își conduc existența, eliberarea de trecut și de tipare nefuncționale, regăsirea autenticității.

În primele 5 luni și jumătate ale anului, cât timp Uranus își încheie tranzitul prin casa XII, ești predispus la agitație fără un obiect precis sau fără o cauză precisă, poți izbucni relativ ușor sau tinzi să te lași angrenat în situații conflictuale pentru a-ți consuma energia interioară excedentară. Cel mai bine ar fi să folosești această energie pentru a decide ce schimbări dorești să faci în viața ta din momentul în care Uranus va intra în zodia ta.

Uranus intră în Taur la 15 mai 2018, iar tranzitul va dura până la 6 noiembrie și va fi reluat la 6 martie 2019. Uranus dă astfel semnalul pentru schimbare, pentru (re)câștigarea independenței și a libertății de a-ți conduce viața în direcția pe care o dorești tu și nu în funcție de așteptările celorlalți.

Cei din jur ar putea fi surprinși de dorința ta subită de a ieși din rutină și de a încerca ceva cu totul nou, progresist, de pornirea de a-ți regândi calea după o formulă originală și care te reprezintă mai bine.

Această atitudine nouă se reflectă și în relațiile parteneriale. Dacă în ultimii ani ai trăit după directivele perechii de viață sau te-ai lăsat dominat de un partener de afaceri, în 2018 poți să redresezi situația.

Gemeni 2018: Regăsirea echilibrului interior, progres în plan profesional

Pentru cei mai mulți Gemeni, îndatoririle financiare și profesionale tind să țină capul de afiș în 2018 dar, dacă ești dispus să te implici și să faci ceea ce trebuie, poți realiza foarte multe. Cu tenacitate și muncă susținută, ai putea să-ți vezi împlinit un ideal legat de carieră și să ai parte de o îmbunătățire a statutului social și/sau a reputației profesionale.

Viața socială a Gemenilor rămâne animată până la 15 mai 2018, când Uranus părăsește casa XI (a amicilor și a planurilor de viitor, a proiectelor de grup și a beneficiilor obținute de pe urma profesiei). Uranus, supranumit „Marele Revoluționar”, intră în casa XII a Gemenilor, iar tranzitul său prin acest misterios sector de horoscop durează până la 6 noiembrie, pentru a reîncepe apoi la 6 martie 2019. Prin urmare, eastrolog.ro îți recomandă să profiți de primele 5 luni și jumătate ale acestui an pentru a decide alături de cine mergi mai departe în proiectele tale pe termen lung, alături de cine te vezi în viitor.

Dacă îți faci un bilanț, s-ar putea să îți dai seama că ai avut multe de învățat de la cei de lângă tine. Nu este exclus să constați că situația s-a schimbat destul de mult în ultimii ani și că unele dintre convingerile tale nu prea mai sunt de actualitate.

Rac 2018: Noi proiecte de viitor, revoluție în plan relațional

În 2018, în centrul atenției Racilor se află chestiunile legate de viața sentimentală, copii, creativitate, parteneriate, prietenie, precum și de revizuirea proiectelor de viitor.

Tensiunile familiale care probabil că ți-au tulburat anul precedent se risipesc ca norii după furtună. Tranzitul lui Jupiter prin casa V a Racului promite o abordare mai optimistă a chestiunilor ce țin de casă și de familie, inclusiv o îmbunătățire a bugetului. Așadar, se creează condițiile necesare pentru rezolvarea unor conflicte mai vechi, pentru eliberarea de resentimente și emoții negative.

Și relațiile cu copiii, dacă ai, sunt mult mai armonioase în 2018 și reușești să îi călăuzești cu mai multă ușurință pe drumul cel bun. S-ar putea chiar să vă și distrați împreună, îmbinând responsabilitățile și îndeplinirea unor sarcini cu jocul și buna dispoziție.

 

Leu 2018: Muncă multă, realizări și satisfacții pe măsură

Pentru Lei, anul 2018 se anunță aglomerat, plin de îndatoriri și obligații, dar eforturile le vor fi răsplătite cu vârf și îndesat în a doua jumătate a anului. Este anul în care mulți Lei au posibilitatea să își regăsească legăturile cu locurile natale, cu rădăcinile și cu familia, sau să își consolideze competența profesională și să acumuleze experiență prețioasă.

Până în noiembrie 2018, Leii beneficiază de tranzitul lui Jupiter, Marele Benefic, prin casa IV (casa familiei, a căminului, a bunurilor de folosință îndelungată, dar și a inconștientului și a fundațiilor psihice). Prin urmare, se poate spune că în 2018 dispui de resursele interioare necesare pentru a face față angajamentelor și responsabilităților asumate sau impuse, dar și schimbărilor relativ bruște care se prefigurează în plan profesional sau în ceea ce privește statutul matrimonial.

Familia, copiii și dobândirea și/sau amenajarea propriei locuințe pot contribui la consolidarea siguranței tale emoționale și constituie oaza ta de relaxare și de reîncărcare a bateriilor după agitația din plan profesional. Tot în acest scop te-ar putea ajuta un hobby pe care să-l poți practica acasă sau împreună cu cei dragi.

Dacă adăugăm la toate acestea și faptul că Nodul Nord tranzitează zodia Leului până în noiembrie, se poate spune că în 2018 poți să te (re)descoperi, să înțelegi mai bine cine ești, care îți sunt talentele și limitele personale, în ce măsură depinzi de alții, sau dacă ești un adevărat lider pozitiv, puternic și generos.

Fecioară 2018: Idei îndrăznețe, realizări profesionale peste așteptări

Anul 2018 ar putea aduce Fecioarelor schimbări spectaculoase în ceea ce priveste concepțiile și principiile de viață, precum și o schimbare de perspectivă în plan profesional și în viața de zi cu zi.

Soarele natal al Fecioarelor este bine susținut în 2018 de Uranus, care intră în Taur la 15 mai, dar și de tranzitele lui Saturn și Pluton în casa V. Prin urmare, creativitatea și dorința de a-ți extinde orizontul cunoașterii te pot pune într-o lumină nouă. Ai șanse să schimbi locul de muncă, dacă acesta nu te satisface sau nu ți se potrivește, ori ai putea să îți găsești de lucru pe neașteptate, dacă încă mai cauți un loc de muncă.

2018 este anul ideilor îndrăznețe, dar la fel de practice ca de obicei, poate chiar anul concretizării neașteptate a unor proiecte academice ori a unor colaborări cu străinătatea. Contactul cu alte culturi îți este favorabil pe tot parcursul anului.

Acum ai posibilitatea să îți demonstrezi concret talentele, dar și să înveți lucruri noi atât la nivel teoretic, cât și practic. Acum poți să faci cursuri de perfecționare sau de învățământ superior, pentru a-ți îmbunătăți șansele de a găsi un loc de muncă pe măsura aspirațiilor tale. Sau poți să optezi pentru o afacere proprie pornind de la un hobby ori de la o pasiune mai veche.

Balanță 2018: Stabilizarea relațiilor, venituri în creștere

Anul 2018 poate reprezenta pentru Balanțe un prilej de reîntâlnire cu trecutul, o perioadă de explorare a rădăcinilor și de înțelegere a impactului pe care l-au avut anii copilăriei și învățăturile părintești asupra devenirii ca adult.

Prezența lui Saturn alături de Pluton în casa IV a Balanței (casa familiei și a căminului, dar și a inconștientului) sugerează că în 2018 este posibil să te simți împovărat de responsabiltățile familiale sau, poate, de o serie de lucrări de reparații, de renovare ori de consolidare a locuinței. Dacă dorești să te muți, te avantajează să achiziționezi o locuință mai veche pe care să o renovezi și să o amenajezi după propriul gust. Desigur, toate acestea necesită efort, timp și creativitate și pot să cauzeze dezechilibre în plan profesional.

Pentru multe Balanțe, 2018 poate constitui o perioadă importantă în procesul de maturizare afectivă și de desprindere de casa părintească. Pentru alte Balanțe, acest an ar putea aduce responsabilități suplimentare legate, poate, de un părinte cu probleme de sănătate sau aflat la nevoie.

Poți folosi constructiv influența tranzitelor lui Saturn și Pluton în casa IV pentru repliere interioară, dar și pentru reformularea țelurilor profesionale, eventual pentru a face o schimbare de direcție în domeniul în care muncești sau înveți. Este vremea să încerci să depășești prejudecățile dobândite de la părinți și din mediul în care ai copilărit, pentru că acestea îți pot limita perspectiva asupra vieții și chiar posibilitățile de evoluție.

Scorpion 2018: Redresare financiară, afirmare profesională

2018 este pentru Scorpioni un an cu potențial mare de progres și chiar de redresare profesională și financiară. Tenacitatea și abilitatea de strateg care te caracterizeaza, te pot conduce spre succes și este momentul să îți pui în practică ideile și cunoștințele acumulate în anii precedenți.

Până la 8 noiembrie 2018, tranzitul lui Jupiter, Marele Benefic, prin casa I a Scorpionului îți aduce oportunități de dezvoltare și afirmare personală. Jupiter formează în acest an aspecte armonioase cu Pluton, stăpânul Scorpionului, și cu Neptun, sprijinindu-te să-ți concretizezi cele mai înalte aspirații și idealuri. Creativitatea, talentele și concepțiile contribuie în mod decisiv la impresia pe care o faci celor cu care interacționezi și contează ori de câte ori apare o miză profesională, financiară sau chiar romantică.

Mulți Scorpioni pot descoperi în 2018 că le stă în putere să își îmbunătățească situația și să facă schimbări în mediul în care muncesc și trăiesc. Te poți afirma cu mai multă ușurință, îți poți demonstra valoarea la locul de muncă, emani încredere și optimism.

Se recomandă atenție la tendința de a te supraevalua și de a exagera în promovarea competențelor pe care le deții. Atunci când simți că totul îți merge din plin, eastrolog.ro îți recomandă să nu te lași dominat de entuziasm și să îți ții în frâu tendința de a-ți propune să faci mai mult decât te țin puterile.

Săgetător 2018: Faci pace cu trecutul, privești cu optimism către viitor

Jupiter, stăpânul Săgetătorului, petrece aproape tot anul 2018 în casa XII, o casă a izolării, a acțiunilor din spatele scenei, dar și a vindecării, a subconștientului, a comorilor nedescoperite în sine. Din fericire, în 2018 Jupiter nu mai este implicat în aspecte tensionate cu planetele grele. Dimpotrivă, se armonizează cu Pluton și cu Neptun, favorizând astfel dezvoltarea personală, autocunoașterea, autoanaliza și ajutându-i pe Săgetători să se desprindă de trecutul care nu îi mai reprezintă. Săgetătorii au acum posibilitatea să tragă învățăminte din tot ceea ce au trăit în ultimii 12 ani.

Se poate ca mulți Săgetători să treacă adesea prin momente de melancolie sau să simtă nevoia de a evita activități pe care de obicei le adorau. Perioadele de solitudine conduc la reconectarea cu sine și deschid calea spre vindecare și iertare. Prin urmare, în 2018 ai posibilitatea să stingi conflicte mai vechi de familie. De asemenea, poți să te eliberezi de un secret care te apasă ori să descoperi în tine resurse neașteptate de energie, atât la nivel intelectual, dar mai ales la nivel emoțional.

Capricorn 2018: Redobândirea puterii și a autorității

Capricornii beneficiază în 2018 de prezența lui Saturn chiar în zodia lor, unde Marele Benefic se simte în largul lui, fiindcă se află în Domiciliu. Acest tranzit îi ajută pe Capricorni să conștientizeze mai mult ca oricând că totul depinde de ei, că succesul și eșecul sunt consecința directă a ceea ce fac și desfac singuri.

În acest context astral, crește capacitatea Capricornilor de a construi, de a consolida, de a-și îndeplini obiectivele pe termen lung.

Dacă reziști tendinței de a te demoraliza periodic și de a fi pesimist, anul 2018 se anunță deosebit de favorabil pentru (re)dobândirea puterii și a autorității personale, dar și pentru depășirea obstacolelor care te înspăimântau până acum.

2018 este anul în care îți poți demonstra capacitatea organizatorică și competența, poți dovedi că ești o autoritate în domeniul tău de activitate sau că ești un om de nădejde, capabil să își asume și să respecte angajamente față de sine și față de ceilalți.

Este vremea să te ocupi de proiecte personale restante, să lucrezi la imagine, dar fără să devii refractar la ideile și opiniile celor din jur, intolerant sau inflexibil.

Vărsător 2018: Progres profesional, clarificări relaționale

Neclaritățile și dificultățile profesionale ale anilor trecuți se risipesc în 2018, lăsând loc creșterii, dezvoltării și consolidării unui viitor de succes. În schimb, Vărsătorii se pot confrunta cu o serie de dileme personale care îi împing spre un bilanț amănunțit.

Cu Saturn, alături de Pluton, în tranzit prin casa izolării, a vindecării, a inamicilor secreți, dar și a subconștientului, Vărsătorii au acum posibilitatea să conștientizeze și să depășească o serie de limitări interioare.

În primă fază, mai ales la începutul lui 2018, unii Vărsători ar putea resimți un sentiment de neputință și dorința de a se retrage, de a se izola pentru recalibrare și reîncărcarea bateriilor. Este chiar recomandat ca în 2018 să îți organizezi în așa fel activitatea încât să ai timp pentru odihnă, relaxare, meditație și orice alte practici care te-ar putea (re)pune în contact cu tine însuți/însăți. Apoi urmează o etapă de (re)consolidare interioară.

Există însă și o serie de Vărsători care se simt în 2018 mai puternici și mai stăpâni pe sine ca niciodată și care nu mai au nevoie de confirmări din exterior, demonstrând că s-au maturizat. Aici însă se recomandă multă atenție, pentru că nodurile lunare traversează în 2018 axa relațională a Vărsătorului. Mai precis, Nodul Nord traversează casa VII, a parteneriatelor. Acest lucru înseamnă că trebuie să înveți să faci loc și celorlalți în viața ta, să (re)descoperi valoarea parteneriatelor sau a vieții de cuplu și să ai grijă să nu fii egoist, egocentric.

Pești 2018: Viziune optimistă, planuri pe termen lung

Anul 2018 ar putea funcționa pentru Pești pe principiul ”schimbi locul, schimbi norocul”, dar într-o variantă modificată: ”schimbi mentalitățile, schimbi norocul”.

Jupiter, co-guvernatorul Peștilor și stăpânul casei carierei și a direcției în viață, tranzitează până la 8 noiembrie casa IX, a marilor aspirații, a călătoriilor, a relațiilor cu străinătatea, a studiilor superioare, a convingerilor și a filosofiei de viață. Prin urmare, în 2018 parcursul tău personal și profesional, reputația și statutul socio-profesional depind de concepțiile tale despre lume și viață și de cât de dispus ești să-ți lărgești orizontul cunoașterii și perspectiva asupra propriei persoane, dar și asupra carierei și a drumului pe care vrei să-l urmezi în viață.

Studiile superioare, proiectele publicistice ori academice, activitățile de import-export, călătoriile și contactul cu alte culturi sunt favorizate și favorabile dezvoltării tale personale și profesionale. La fel de favorabilă îți poate fi extinderea afacerilor peste hotare sau emigrarea în scopuri academice ori profesionale.

Spam blocat