iPhone 7 in Romania. Lansarea oficiala a celui mai nou model de iPhone 7

iphone 7 lansare oficiala 2016, iphone 7 apple, iphone 7 specificatii, live video iPhone 7 in Romania. Lansarea oficiala a celui mai nou model de iPhone 7 iphone 7 lansare oficiala
Galerie Foto

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. Evenimentul din septembrie este deja o tradiţie pentru Apple. Este cel mai important eveniment organizat de compania americană, în care se lansează cel mai importantă produs: iPhone. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 7 septembrie, în San Francisco. Acelaşi loc de desfăşurare, Bill Graham Civic Auditorium, a fost folosit şi în luna iunie pentru conferinţa World Wide Developer Forum.

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. Deşi nu se cunoaşte exact ce nume va purta, în accepţiunea generală noul model este cunoscut ca iPhone 7. Este posibil, însă, ca Apple să apeleze, începând de anul acesta, la o nouă logică de denumire a telefoanelor sale, dat fiind faptul că va lansa un design nou la trei ani, în loc de doi ani, cum a fost cazul până în prezent.

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. Noul model va folosi cel mai probabil designul de la iPhone 6. Cea mai importantă modificare pare a fi renunţarea la ieşirea audio de 3,5 mm. Drept urmare, căştile pentru iPhone vor fi fie wireless, fie vor folosi conectorul lightning (mufa standard pentru iPhone şi iPad).

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. O mică schimbare în design va viza totuşi aşa-numitele linii de semnal. Cele două linii de pe spatele telefonului vor deveni mai subţiri şi vor fi mutate la extremele telefonului, fiind astfel mai puţin vizibile.

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. De asemenea, se pare că modelul mai mare va folosi un sistem foto dual. Versiunea Plus va fi dotat cu două camere foto, ale căror fotografii vor fi combinate într-una singură pentru a obţine o imagine mai clară şi mai luminoasă.

iPhone 7 lansare oficiala pe 7 septembrie. Alături de un nou iPhone, Apple ar putea lansa noi versiune de MacBook Pro şi Apple Watch. Este posibil ca MacBook Pro să fie dotat cu Touch ID. În schimb, noutăţile pentru Apple Watch vor fi, cel mai probabil, minore.

iPhone 8 ar putea renunţa la butonul de sub ecran

Tim Cook a declarat în urmă cu câteva luni că Apple pregăteşte câteva schimbări majore pentru iPhone în 2017. Şeful Apple nu a dat niciun exemplu, dar este clar că nu a fost o declaraţie întâmplătoare.

În fond, are sens ca Apple să aleagă 2017 ca anul schimbării pentru iPhone. Anul viitor Apple va aniversa 10 ani de când a fost lansat primul iPhone şi este aşteptat, ca pe lângă modificările tehnice, evenimentul din 2017 să fie încărcat de simbolistică.

Deşi nu a fost lansat nici iPhone 7, bursa zvonurilor legate de viitorul iPhone 8 a început deja să funcţioneze. Cei de la Bloomberg susţin că modelul de anul viitor nu va fi dotat cu clasicul buton rotund de sub ecran care realizează revenirea la ecranul principal.

Nu mai departe de săptămâna trecută, tot cei de la Bloomberg au lansat informaţia că iPhone 8 va avea un ecran curbat pe ambele laturi, asemenea smartphone-urilor Edge de la Samsung. Cele două zvonuri au un punct comun: ecranul.

Dacă Apple renunţă la butonul Home, o face fără un scop anume. Iar acest scop, cel mai probabil, va fi mărirea ecranului. Apple ar putea renunţa sau măcar micşora marginile de sub şi de deasupra ecranului.

Renunţarea la butonul Home presupune schimbarea modului în care se vor realiza funcţiile acestuia. Revenirea la ecranul principal ar putea fi realizată prin intermediul unui buton pe ecran sau a unui gest. Cert este că vor fi necesare modificări importante la nivelul interfeţei grafice pentru a suplini lipsa butonului.

Acelaşi ar putea fi şi cazul sistemului TouchID, cel responsabil cu citirea amprentei. Dacă nu cumva Apple îl va înlocui cu un scanner pentru iris, acesta trebuie cumva mutat. Iar Apple are două opţiuni în acest sens. Fie mută senzorul pe spatele telefonului, aşa cum au procedat o parte din producătorii de telefoane cu Android, fie îl integrează cumva în partea de jos a ecranului.

De asemenea, rămâne de văzut cum va proceda Apple, dacă într-adevăr va renunţa la buton, cu restul elementelor care sunt găzduite pe partea frontală a telefonului, precum camera foto secundară.

 

Apple oferă în premieră o opţiune de 2 TB spaţiu de stocare pentru iCloud

Dacă până acum maximul spaţiului de stocare ce putea fi achiziţionat pentru serviciul iCloud era de 1 TB, Apple a lansat miercuri opţiunea de 2 TB care va costa 20 de dolari pe lună.

Tariful este în linie cu tarifele practicate atât de Apple pentru opţiunile inferioare, cât şi de principalul concurent, Google. Ambele companii îşi taxează utilizatorii cu 10 dolari pe lună pentru 1 TB spaţiu de stocare.

iCloud este serviciul de stocare a datelor lansat de Apple în 2011. Acesta este cunoscut, în primul rând, pentru legătura cu dispozitivele mobile Apple, al căror backup se face prin intermediul iCloud. Orice posesor de iPhone sau iPad beneficiază de 5 GB spaţiu de stocare gratuit pentru salvarea şi sincronizarea datelor.

Dincolo de iCloud, noua opţiune are o semnificaţie ce nu poate fi ignorată. Saltul la 2 TB pentru iCloud, cu doar o săptămână înainte de lansarea unui nou model de iPhone, poate însemna că Apple pregăteşte lansarea unei versiuni cu mai mult spaţiu intern de stocare.

Mergând pe această logică, Apple ar urma să lanseze pentru prima oară o versiune de iPhone cu 256 GB spaţiu intern de stocare. Va fi, bineînţeles, şi cea mai scumpă versiune de iPhone.

Noul model de iPhone va fi lansat de Apple pe 7 septembrie, compania americană trimiţând deja invitaţiile pentru evenimentul ce va avea loc în San Francisco.

Este aşteptat ca noul model să folosească designul de iPhone 6, să ascundă liniile de semnal de pe spatele carcasei şi să renunţe la ieşirea audio de 3,5 mm. De asemenea, este posibil ca versiunea mai mare să folosească un sistem foto cu două camere, care va combina fotografiile realizate într-o singură imagine.

Ultimele detalii despre iPhone 7 sugerează un upgrade important

Analistul chinez Ming-chi Kuo, cel care a prezis şi în trecut cu mare acurateţe cele mai multe detalii despre smartphone-urile produse de Apple, a publicat o lungă listă de informaţii despre iPhone-ul care tocmai urmează să fie lansat.

O parte dintre informaţiile făcute publice sunt doar confirmări ale unor zvonuri vehiculate anterior. Există, însă, şi unele detalii care nu se cunoşteau până acum.

Noul iPhone va fi disponibil în 5 culori. Vor rămâne variantele ”gold”, ”rose gold” şi ”silver”. Va dispărea versiunea ”space gray”, care va fi înlocuită cu ”dark black”. În plus, va fi lansată o nouă culoare, intitulată ”piano black”. Este posibil ca aceasta să fie disponibilă doar pe cele mai scumpe versiuni.

Modelul de bază va face saltul, în sfârşit, de la insuficientul spaţiu de 16 GB, la 32 GB. Cu această ocazie, versiunea cea mai încăpătoare de iPhone va ajunge la 256 GB.

Versiunea standard va rămâne la 2 GB memorie RAM. În schimb, modelul Plus va oferi 3 GB de memorie RAM. Se pare că Apple a fost nevoită să crească puterea de procesare a acestui model, deoarece sistemul foto dual are nevoie de mai multă memorie pentru procesarea şi combinarea într-o singură imagine a celor două fotografii realizate.

Tot pe partea foto, noul sistem dual al versiunii Plus va fi compus dintr-un obiectiv ultra-angular şi unul tele, ambele având 12 MP. Se pare că această combinaţie va reuşi să ofere atât zoom optic, cât şi o apertură suficient de deschisă.

Se confirmă, din nou, faptul că Apple va renunţa la ieşirea audio de 3.5 mm. Ca urmare, în pachet va filivrată o pereche de căşti cu conector proprietar Lightning şi un adaptor pentru ieşirea tradiţională. Spaţiul eliberat de ieşirea de 3.5 mm va fi ocupat cu un senzor care va îmbunătăţi sistemul 3D Touch.

Prin renunţarea la ieşirea audio de 3,5 mm, Apple va îmbunătăţi rezistenţa la apă a noului model, care se pare că va beneficia de certificarea oficială IPX7.

Procesorul de pe noul model de iPhone va reprezenta un salt important. Acesta va folosi chipsetul A10, care va rula la o frecvenţă de 2,4 GHz, spre deosebire de generaţia anterioară care funcţiona la 1,85 GHz.

Toate aceste informaţii au fost furnizate de analistul chinez Ming-chi Kuo. Dacă se vor concretiza, noul iPhone va reprezenta un pas semnificativ faţă de modelul de anul trecut, chiar dacă va folosi acelaşi design.

Apple a anunţat că va organiza evenimentul de lansare a noului model de iPhone pe 7 septembrie.

Apple va elimina din App Store aplicaţiile abandonate

Atât Apple, cât şi Google, s-au lăudat în ultimii ani cu numărul de aplicaţii disponibile pentru platformele lor. Însă, cum orice utilizator de Android sau iOS a observat până acum, în magazinele de aplicaţii ale celor doi există şi foarte multe aplicaţii care nu mai funcţionează sau care nu mai corespund principiilor moderne de funcţionare şi design.

Apple pare să fie primul dispus să ia măsuri în acest sens. Astfel, compania a informat dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone şi iPad că va demara un proces de curăţare a magazinului de aplicaţii.

Concret, curăţenia va începe pe 7 septembrie, dată care coincide cu lansarea noului iPhone şi, probabil, disponibilitatea iOS 10. Toate aplicaţiile care se blochează în momentul lansării vor fi şterse automat din App Store. În această categorie intră aplicaţii dezvoltate pentru versiuni mai vechi de iOS şi care nu au mai fost actualizate.

Apoi vor fi luat în vizor aplicaţiile care, conform notificării trimise de Apple, nu funcţionează corect (facilităţi care nu merg, blocări frecvente pe parcursul utilizării etc), care nu au fost actualizate de mult sau care nu respectă regulile actuale ale magazinului de aplicaţii.

În plus, Apple va merge mai departe şi va lua inclusiv măsuri antispam. Aceste măsuri vizează aplicaţiile care folosesc diverse trucuri pentru a ranka sus în căutările după termeni populari. Această măsură ar trebui să ducă, în teorie, la creşterea relevanţei rezultatelor afişate în urma căutărilor.

O măsură concretă în acest sens va fi limitarea numărului de caractere pe care numele unei aplicaţii le poate conţine la 50. Cel mai probabil această măsură va fi urmată şi de unele modificări ale algoritmului de rankare din App Store.

Măsurile vin ca urmare a promisiunilor Apple de a îmbunătăţi vizibilitatea aplicaţiilor. Odată cu iOS 10, versiune ce urmează să fie disponibilă în această toamnă, Apple va introduce aşa-numitele rezultate sponsorizate – dezvoltatorii pot plăti pentru ca aplicaţiilor lor să fie afişate primele după anumite căutări.

Ultimul recensământ de aplicaţii pentru iOS datează din iunie 2016 şi a scos la iveală peste 2 milioane de aplicaţii pentru iPhone şi iPad. Acestea au fost descărcate de peste 130 de miliarde de ori din 2008, de când a fost lansat App Store.

Spam blocat