Nouă pași pentru a călători mai mult în 2018

Nouă pași pentru a călători mai mult în 2018. De câte ori într-un an te bate gândul să călătorești mai mult și de câte ori ești ținut locului de gândurile „nu am…” „nu pot…” „nu acum…”? Nu te teme, nu ești singura persoană. Momondo.ro propune câțiva pași care să te ajute să îți îndeplinești dorința de a călători în 2018 către destinațiile la care visezi.

  1. Setează prioritățile

Călătoriile sunt sinonime cu mișcarea așa că mergi dintr-un loc în altul, descoperă colțuri de lume sau de țară pe care nu le-ai mai văzut și lasă-te surprins de noile perspective care îți ies în cale. Vei observa câte alte puncte de vedere există asupra acestei realități pe care o numim „viață”. Primul pas: învață să dai întâietate călătoriilor și să te identifici cu ele.

  1. Definește obstacolele

După ce ai pus călătoriile pe primul plan e mai ușor să observi și să lucrezi la obstacolele care te țin departe de acestea. Banii? Să vedem – de câți ai nevoie și până când? Nu știi prea bine? Acesta e următorul pas: gândește-te o clipă la câți bani ai nevoie pentru călătoria ta și la cum poți să-i obții.

Sau ești într-un permanent conflict cu timpul? Dacă vrei mai mult timp pentru călătorii, ai nevoie este o planificare în profunzime. E mai simplu să-ți organizezi vacanțele din timp, când programul tău este încă flexibil și poți jongla cu responsabilitățile, decât atunci când te afli în mijlocul lor.

Ai copii? Călătoriile sunt incredibil de educaționale și nu vor face decât să îl lege și mai mult de lumea înconjurătoare. Aici ai 25 de sfaturi utile pentru călătoria cu copiii.

Nu ai cu cine să călătorești? Nici n-ai idee cât de satisfăcătoare pot fi călătoriile de unul singur. Vezi aceste 20 de sfaturi esențiale.

Pe scurt: conturează până la capăt scenariul tău de călătorie și începe să-ți transformi provocările în subiecte pe care să le cercetezi în detaliu.

  1. Alege unde vrei să călătorești

Fă o listă cu locuri după care îți strigă sufletul și permite-ți să visezi la ele o vreme. După ce ți-ai imaginat ce și cum, vine timpul să le transformi în realitate. Alege una dintre destinații (sau mai multe), dar fii realist.

Compară destinațiile și prețurile folosind instrumentul Caută Pretutindeni de pe momondo.ro. Notează în căsuța de căutare destinația preferată – oraș / țară / regiune / continent – și îți va apărea o listă de aeroporturi și prețuri aproximative. Pentru o imagine de ansamblu a mapamondului, alege opțiunea de vizualizare completă a hărții.

Dacă îți dorești să călătorești pe cărări mai puțin bătătorite și mai degrabă necunoscute, verifică lista celor mai bune destinații alternative pentru vacanța de vară.

  1. Economisește bani pentru călătorii

Dincolo de inspirație, avem nevoie de buget pentru călătorii, dar dificultatea nu-i nici pe jumătate atât de mare pe cât îți închipui. Trebuie doar să o iei pas cu pas.

În primul rând, fă-ți o idee despre cât te-ar putea costa călătoria visurilor tale. Include prețurile la avion și la cazare, transportul de la fața locului și mâncarea. De asemenea, verifică costul mediu de viață în colțul respectiv de lume și calculează-ți banii de buzunar.

După ce te-ai pus la punct cu numerele, începe să cântărești situația. Compară-ți veniturile cu cheltuielile, fixează-ți o limită lunară a bugetului și dă-ți seama cât ai putea să pui deoparte, o dată sau de două ori pe lună. N-ar fi rău nici să-ți cumperi un clasic porcușor roz și să pui banii la pușculiță.

Și ca să ții pasul cu realitatea, revizuiește planul economic în mod constant și vezi dacă are nevoie de ajustări.

  1. Maximizează bugetul de care dispui

După ce ai învățat cum să reduci din cheltuieli, vezi dacă ai putea accesa venituri suplimentare. Poate ai lucruri prin casă pe care se adună praful și pe care le poți vinde.

Când îți plănuiești călătoria caută „lucruri gratuite de făcut în…”, alege o cazare care are acces la bucătărie și descoperă piețele locale.

Caută abonamente de transport mai ieftine pentru turiști și, înainte să pornești să vizitezi obiectivele locului, cumpără de la supermarket gustări și băuturi.

În ceea ce privește biletul de avion, bagă de seamă că e întotdeauna mai ieftin să călătorești în timpul săptămânii și încă și mai ieftin după-amiaza.

Spam blocat