Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu a trecut

Alegeri Parlamentare 2016 prezenta la vot şi rezultate Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu a trecut Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu a trecut Alegeri vot

Referendumul pentru modificarea Constituţiei României, spre a împiedica căsătoriile între persoane de acelaşi sex, nu a obţinut suficiente voturi pentru a fi validat, după o campanie care a dus la creşterea numărului de discursuri împotriva comunităţii gay.

Votul a fost văzut de asemenea drept un test de popularitate a Partidului Social Democrat (PSD), aflat la guvernare, care a susţinut modificarea şi ale cărui încercări de a slăbi legislaţia anticorupţie au atras criticile executivului Uniunii Europene. Potrivit cifrelor primite de la biroul electoral, prezenţa la vot a fost de 20,4 procente la închiderea urnelor, la ora 18:00 GMT, sub pragul de 30% necesar pentru ca referendumul să fie valid.

Referendumul, care a durat două zile şi a costat 40 de milioane de dolari, a avut ca scop modificarea Constituţiei pentru ca aceasta să definească instituţia căsătoriei drept strict între un bărbat şi o femeie, faţă de actualul „soţi”, care este un termen neutru.

sursa: rador.ro.

loading...

Spam blocat