google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bea o cană de ceai de pelin și o cauți și pe a doua cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Bea o cană de ceai de pelin și o cauți și pe a doua

Ceaiul de pelin este amărui, dar este și bun. Cercetătorii americani au testat un medicament contra cancerului a cărui substanţă activă este extrasă din pelin. Această plantă poate fi folosită, de asemenea, în afecţiunile pancreasului, căilor biliare, colitelor. Pelinul stimulează secreţia de suc gastric şi, implicit, pofta de mâncare. Cel mai des, pelinul este folosit sub formă de infuzie sau tinctură.

Infuzia se pregăteşte din două linguri de frunze de pelin la o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 minute. Se bea câte un sfert de pahar de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru pregătirea tincturii, 50 g plantă se pun în 500 ml alcool, se lasă la macerat trei săptămâni, într-un loc întunecos, agitând din când în când. Apoi se strecoară şi se iau câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă. În cazul colitelor, pelinul poate fi amestecat cu frunze de salvie. Din acest amestec se pregăteşte un decoct concentrat, din care se ia câte o lingură o dată la două ore.

În medicina populară, pelinul este utilizat în eliminarea paraziţilor intestinali. Se face o gargara cu infuzie din frunze de pelin pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii. Atenție, în cantităţi mari, acesta poate produce greţuri, poate avea efect hepatotoxic.

Spam blocat