Beneficii ale sucului de sfeclă roșie

Sucul de sfeclă este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali. Nitraţii sunt componente care îmbunătăţesc circulaţia sangvină în corp — inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor.

Cât de mult suc de sfeclă ar trebui să consum?

1-2 pahare de suc de sfeclă consumat în fiecare zi pare să aibă un efect semnificativ pentru îmbunătăţirea presiunii sângelui. Majoritatea medicilor au fost de-a dreptul surprinşi de cât de puţin consum din acest suc a fost nevoie pentru a vedea îmbunătăţiri reale.

În plus, acest „remediu miraculos” este foarte accesibil și nu ai nevoie de un buget exagerat. Sfecla roşie nu este un aliment scump şi se poate obţine de la orice supermarket şi prepara cu uşurinţă în condiții casnice.

Precauții și contraindicații

Sfecla este bogată în oxalaţi, iar organismul uman nu deţine enzime capabile să degradeze oxalatul, care în consecinţă trebuie eliminat prin rinichi. Persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, ar trebui să-l consume în mici cantități sau să-l evite.

Totodată, abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale. De asemenea, la doze mari de suc de sfecla roșie sau la sucul de sfeclă consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greață.