Câinii prelungesc viaţa stăpânilor lor

Posesorii de câini trăiesc mai mult, arată rezultatele a două noi studii. Potrivit oamenilor de ştiinţă suedezi, riscul de deces la persoanele în vârstă singure este cu o treime mai scăzut în cazul în care au un câine. Singurătatea este un inamic al persoanelor în vârstă, care nu numai că le împiedică să fie fericite, ci şi creşte adesea riscul de deces sau de boli cronice, scrie Rador.ro

Asociaţia americană pentru sănătatea inimii a explicat că, deşi rezultatele nu dovedesc cu exactitate faptul că prietenii patrupezi contribuie la o stare de sănătate mai bună a stăpânilor lor, există o serie de dovezi că ei sunt utili pentru vârstnici şi că riscul de deces este mai mic pentru proprietarii de câini. Aceştia au cu 65% mai puţine şanse să moară în urma unui atac de cord şi este cu 31% mai puţin probabil să aibă un accident vascular cerebral.

De asemenea, proprietarii de câini au mai multe şanse să trăiască în urma unui accident cardiovascular decât cei care trăiesc într-o casă cu un partener sau copii.