Câte cești de cafea e normal să bem zilnic?

O echipă de cercetători germani a făcut un studiu privind efectele pe care le are cafeaua asupra organismului nostru, în special asupra sănătății inimii și câtă cafea este necesară, potrivit publicației Business Insider.

Prin studierea șoarecilor de laborator cu cofeină și dozarea țesuturilor umane cu cafeină, cercetătorii au descoperit că un stimulent, cum e cafeaua, poate îmbunătăți modul în care funcționează celulele din vasele noastre sanguine.

„Când beți 4-5 cești de cafea pe zi, se pare că îmbunătățește funcția celulelor noastre și pare a fi un protector.”, a spus Altschmied pentru Business Insider.

Oamenii de știință au mai observat de-a lungul anilor că cei care beau cafea a fost mai puțin probabil să moară din cauze precum: diabet, boli de inimă sau accident vascular.

Cafeaua este asociată cu o serie de beneficii pentru sănătate, incluzând un risc mai scăzut pentru afecțiuni hepatice, risc mai scăzut pentru cancer, demență și depresie.

Altschmied a mai spus că speră ca noul studiu să înlocuiască sfaturile vechi că cei care suferă de inimă nu ar trebui să bea cafea și susține că 4 espresso pe zi ar putea contribui la reducerea riscului de atac de inimă, obezitate.

„Continuați să faceți sport, mâncați sănătos și adăuați cafea în dieta voastră”, a mai spus cercetătorul.

Dacă nu vă place gustul cafelei, ceaiul verde este un un înlocuitor.

Atenție, să nu exagerați cu cafeaua pentru că vă accelerează bătăile inimii și vă poate cauza alte probleme de sănătate.
Totuși pentru persoanele care suferă deja de cancer, cafeaua nu este bună.
Altschmied mai avertizează că studiul nu a fost făcut pe oameni și că cele patru cești de espresso s-ar putea să nu echivaleze cu oricare patru cești de espresso.