Ceaiuri și afecțiuni. Listă celor mai uzuale ceaiuri

Ceaiuri și afecțiuni. Listă celor mai uzuale ceaiuri.

Ceaiuri antidepresive/ stres

Sunătoarea este cunoscută ca fiind cel mai puternic antidepresiv.

Ceaiul de sunătoare/ alte proprietăți: depresii, anxietate, infectii digestive, renale, respiratorii, gripe, hipertensiune arteriala, enurezis, reumatism, guta, tulburări de menopauză, hepatite cronice, dischinezii biliare, colecistopatii, colite cronice, cancere de piele, arsuri, răni.

Teiul: Datorită substanţelor active din plantă, ceaiul de tei este folosit ca sedativ uşor şi este recomandat să fie băut cu 30 de minute înainte de culcare, în special în cazul persoanelor care se confruntă cu tulburări de somn şi stări de nervozitate şi anxietate. ceaiul de tei ajută la ameliorarea migrenelor şi promovează o digestie sănătoasă.

Ceaiuri de slăbit

Ceaiul de soc: în curele de slabire, pentru combaterea obezitatii se consuma cate o cana de ceai seara inainte de culcare o perioada indelungata de timp.

Ceaiul de soc / alte proprietăți: detoxifică organismul si previne aparitia infectiilor urinare prin mentinerea unei mictiuni (urinari) adecvate datorita efectului diuretic. Ceaiul de soc se ia contra tusei in afectiunile aparatului respirator: raceala, gripa, bronsita.

Ceaiul de mentă: vă poate ajuta în curele de slăbire, întrucât dacă este consumat regulat poate reduce pofta de mâncare.

Ceaiul de tei este indicat şi în curele de slăbire deoarece are efect diuretic şi ajută la eliminarea retenţiei de apă din organism, creşte uşor temperatura corpului şi ne ajută să transpirăm mai mult, scăpându-ne în acest mod de toxinele din corp.

Îmbunătățirea memoriei

Ceai de rozmarin: Stimulent al circulaţiei cerebrale şi periferice, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, creşte tonusul psihic, adaptogen (antistress), tonic digestiv, coleretic şi colagog, hipocolesterolemiant, antispastic, diuretic, antireumatic, antihipertensiv, antiseptic respirator şi intestinal, antioxidant, antitumoral.

Digestie, probleme cu stomacul

Ceaiului de mentă ajută digestia, ameliorează aciditatea gastrică, are efect analgezic, stimulează circulaţia sângelui şi, un lucru pe care aproape toată lumea l-a testat, desfundă căile respiratorii.

Ceaiul de mentă stimulează secreţia şi eliminarea bilei. Printre beneficiile pe care le aduce ceaiul de mentă se numără şi faptul că poate reduce refluxul gastroesofagian. Însă trebuie să fiţi atenţi, întrucât ceaiul de mentă poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag şi stomac, acidul gastric poate să ajungă în esofag iar acest lucru ar putea creşte simptomele de arsuri stomacale.

Răceală și gripă

Ceaiul de tei amestecat cu bicarbonat de sodiu este folosit şi la gargară, pentru tratamentul inflamaţiilor amigdalelor şi în caz de tuse convulsivă.

Ginecologie

Ceai de coada racului: Pe cale externă în: candidoză, infecții strepto și stafilococice bucale și genitale, în tricomonază , leucoree, inflamarea gingiilor, eczeme infecțioase. În medicina populară, Coadă-racului se folosea pe cale internă pentru reglarea ciclului menstrual, colici gastrice și intestinale, diaree. Acțiune astringență, ușor spasmolitică și hemostatică.

Ceai de coada șoricelului. Mulți medici spun că femeile ar putea să se lipsească de multe probleme și infecții, dacă ar bea ceai de coadă-șoricelului din când în când. Poate tocmai de aceea este și numită plantă o plantă a femeilor. Motivul pentru care este atât de lăudată este acela că are capacitatea de a opri sângerările excesive, dar și de a stimula sângerările limitate. Pe lângă acestea, ceaiul reduce durerile menstruale, te scăpa de infecțiile vaginale sau sângerările neregulate dintre cicluri.

LISTĂ ÎN CURS DE ACTUALIZARE!