Dieta anticancer – ce alimente trebuie să consumi

Prea multe vase sagvine în organism pot provoca anumite boli, la fel cum şi celulele sunt hrănite de acest exces. În cazul tumorilor, mai mulţi nutrienţi hrănesc tumora continuu, ceea ce agravează situaţia.

Referindu-ne la cancer, se întâmplă ca angiogeneza să fie un factor important în fiecare tip de cancer. Când funcţionează normal ajută la oprierea hrănirii celulelor canceroase care sunt în stare latentă în organism. Noi putem ajuta la reglarea angiogenezei.

Lista alimentelor cu proprietăţi anti-angiogenice:

ceai verde, căpşuni, fructe de pădure, vin roşu, zmeură, portocale, grepfruit, lămâi, mere, kale, ginseng, ciuperci maitake, licorice, turmenic, anghinare, lavandă, dovleac, ton, pătrunjel, usturoi, roşii, ulei de măsline, ulei de seminţe de struguri, nuci, avocado, cereale intergrale, ciocolată neagră, cireşe, ananas, etc.

După cum se poate observa, în listă carnea nu prea este prezentă. Ea conţine un nivel ridicat de grăsimi saturate care sunt periculoase. Studiile arată faptul că cei care au avut o dietă bogată în grăsimi au avut şanse ridicate de a declanşa cancerul. Un consum mai mic de carne reduce şansele apariţiei acestei boli.

Grăsimile saturate şi cele trans sunt dăunătoare organismului. Grăsimile saturate se găsesc în produsele de origine animală, produse lactate, ouă, iar grăsimi trans sau uleiuri parţial hidrogenate sunt create prin adăugarea de hridrogen la uleiurile vegetale pentru a le face mai solide şi rezistente la temperaturi înalte.

Totuşi, dacă nu se poate scoate din meniu atunci alternativa este consumul unor porţii mai mici la masă. Este important şi modul în care aceasta este pregătită.