Dinți albi natural la tine acasă cu ingrediente din bucătărie

Pastă de dinţi preparată acasă care albeşte dantura

Pastă de dinţi preparată acasă care albeşte dantura

Pastă de dinţi preparată acasă care albeşte dantura
Pastă de dinţi preparată acasă care albeşte dantura

Există metode naturale pe care le puteți folosi acasă pentru a avea dinți albi și curați. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, dinții își pierd nuanța de alb perlat, însă cu ajutorul unor ingrediente precum: bicarbonat, cărbune, peroxid de hidrogen sau ulei de cocos, putem să obținem rezultate spectaculoase.

Cauzele îngălbenirii dinților

Cafeaua, ceaiul, tutunul pătează dinții. Alte cauze sunt: subțierea smalțului dentar, deficiența de vitamine, dieta și băuturile colorate.

 

De ce să avem dinții albi?

Majoritatea persoanelor care își albesc dinții sunt asociate cu un stil de viață sănătos și sunt văzute ca persoane de success.

Un studiu publicat în revista PLoS One a arătat că persoanele cu dinți strălucitori și albi sunt mai atractive decât cele cu o dantură îngălbenită, deși dinții albi nu sunt și o garanție a sănătății lor.

 

De ce să folosiți ingrediente naturale pentru albirea și îngrijirea dinților?

Multe produse din comerț conțin chimicale și ingredienet artificiale, care pot provoca diferite afecțiuni. Unele produse de albire și îngrijire dentară pot duce la o sensibilitate și pot irita gingiile.

 

Acumularea plăcii dentare duce la îngălbenire

Deși placa dentară este incoloră, o acumulare a plăcii dentare duce la apariția petelor pe dinți. Așadar, îndepărtarea plăcii vă ajută să scăpați de petele de pe dinți. Specialiștii au arătat că placa dentară se formează pe dinți din cauza bacteriilor provenite de la amidon și zahăr. După ce se acumulează placa, se formează tartru – o substanță tare greu de îndepărtat.

 

Cele mai bune remedii de albire a dinților

Bicarbonat de sodiu: puteți să vă puneți direct pe periuța de dinți o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și apă și să vă spălați, o dată la două zile.

Bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie, ar spune multă lume că este cheia succesului. Studiile au arătat că funcționează perfect la albirea dinților, însă în timp zeama de lămâie nediluată poate deteriora smalțul.

Puteți folosi acest preparat o dată pe săptămână pentru eliminarea petelor de pe dinți.

 

Peroxid de hidrogen (apă oxigenată)  și bicarbonate de sodiu – ajută la îndepărtarea petelor galbene de pe dinți. Peroxidul de sodiu este un ingredient natural, care duce la albirea dinților.

Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu două picături de peroxid de 3% până se face o pasta groasă, lăsați pasta pe dinți timp de 3 minute, apoi clătiți. Folosiți acest preparat de 2-3 ori pe săptămână.

Unt de cocos – un studiu privind proprietățile antimicrobiene ale uleiului de cocos a arătat eficiența sa în uciderea microbilor. Aplicarea untului de cocos pe dinți și gingii ajută la prevenirea acumulării plăcii și mențirea sănătății orale.

Untul de cocos și bicarbonatul de sodiu pot elimina petele galbene de pe dinți și țin departe bacteriile. Amestecați 2 lingurițe de unt de cocos cu 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu  și optional 2 picături de ulei de mentă pentru aroma și folosiți conținutul de 2-3 ori pe săptămână.

Cărbunele pentru dinți

Deși ați crede că este negru și vă pătează dinții, cărbunele este o metodă eficientă de albire a dinților. Puneți pulbere de cărbune pe periuța de dinți și spălați-vă timp de 2 minute, apoi clătiți cât de bine puteți. Folosiți această metodă de 2-3 ori pe săptămână.

Enzimele din fructe

Una dintre cele mai eficiente metode de a obține dinți albi este folosirea unei paste care să aibă enzime de fructe. Poate că ați auzit că ananasul sau papaya vă ajută să aveți dinți făra pete, acest lucru este posibil. Periajul regulat cu pasta de dinți cu extracte de fructe, cum ar fi: ananas, papaya, banane, portocale duc la reducerea cavității și a plăcii.

Coaja de banană

Nu există nicio dovadă că o coajă de banană poate albi dinții, însă are proprietăți antibacteriene care ajută la prevenirea bolilor gingivale. Dacă vă frecați dinții cu coajă de banana, potasiul, magneziul și manganul din coajă ajută la îndepărtarea petelor și la întărirea smalțului.

 

Cum să preveniți îngălbenirea dinților

Pe lângă folosirea unei paste de dinți din ingredient naturale este bine să aveți grijă la alimentație și băuturile colorate care în timp vă îngălbenesc dinții. Renunțatul la fumat va contribui la o sănătate mai bună a dinților și gingiilor și veți reuși să vă mențineți dinții mai albi.

 

Autor: Cristina Corpaci

 

Sursa: https://www.healthyandnaturalworld.com/teeth-whitening/