Efectul consumului de dovlecel

Efectul consumului de dovlecel Efectul consumului de dovlecel dovlecel 800x533

Efectul consumului de dovlecel. Inițial, cultivat în America de Sud, dovlecelul a câștigat popularitate în întreaga lume fiind o mâncare delicioasă și hrănitoare. Mai exact, conține o serie de vitamine cum ar fi: vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu, vitamina K. Beneficiile zucchinilor sunt că pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, să controleze diabetul și la digestie.

1. Ofera organismului o serie de antioxidanți, luptă împotriva bolilor și conțin vitamina A și C. Vitamina C joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, scade tensiunea arterială și combate inflamația.

2. Îmbunătățește sănătatea inimiii. Fibrele conținute în zucchini reduc colesterolul, scade riscul bolilor de inimă și protejează împotriva diabetului.
3. Sunt o sursă importantă de potasiu. Datorită conținutului acestei vitamine, dovlecelul are capacitatea de a scade tensiunea arterială, reduce riscul bolilor de inimă.

4. Îmbunătățește digestia. Ajută la remedierea problemelor datorită conținutului de electoliți , fibre și alte substanțe nutritive pe care le conține.

5. Este scăzut în calorii și carbohidrați. Zucchini are un conținut redus de calorii și carbohidrați, ceea ce oferă o dietă prietenoasă. Cei care vor să-și mențină silueta sau să mai dea jos câteva kilograme, dovlecelul este o opțiune.

6. Ajută la menținerea ochilor. Conține fitonutrițienți, inclusiv vitamina C, beta-caroten, luteină, care protejează ochii.

Spam blocat