Este sau nu important micul dejun?

Primul lucru la care majoritatea oamenilor se gândesc imediat după ce se trezesc este mâncarea.  Pentru unii dintre noi este rușinos că am făcut un obiectiv din a mânca.
Un studiu publicat în British Medical Journal arată că cerealele consumate la micul dejun ne pot face rău. Mai exact, consumul semnificativ de calorii consumat în mod frecvent, ați ghicit, duce la  kilogramele în plus.

Au existat multe studii pe tema micului-dejun și au arătat că vă poate stimula metobalismul și vă poate feri de gustările zaharoase.
Un studiu efectuat pe 50.000 de adulți a arătat că pierderea în greutate a fost posibila atunci când micul dejun a fost cea mai copioasă masă. În mod similar, în 2012 un raport a arătat că consumul de ciocolată la micul dejun a ținut deoparte poftele pentru întreaga zi.

Micul dejun, cea mai importantă masă?
Școlarii care sar peste această masă se concentrează cu greu la cursuri. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul folosește în timpul somnului toate rezervele de energie pentru a-și alimenta organele, magazinele de glicogen ale unui copil sunt epuizate, ceea ce face ca micul dejun să fie vital pentru a asigura energia necesară.

Carbohidrații furnizează energia de care creierul are nevoie pentru a funcționa.

Un mic dejun copios este soluția pentru mulți care vor să slăbească.

În timp ce micul dejun a fost promovat în 1917 ca fiind cea mai importantă masă a zilei, nu sunt dovezi suficiente care au arătat că este o strategie bună pentru pierderea în greutate.

Expresia „micul dejun cea mai importantă masă a zilei” a fost inventată în 1944 ca parte a unei campanii de marketing General Foods pentru a se vinde cât mai multe cereale.

În 2017, profesorul Terence Kealey, autorul „micul dejun este o masă periculoasă” a declarat pentru Telegraph că multe studii care au susținut micul dejun au fost susținute chiar de producătorii alimentari în cauză.
Nu întâmplător, se preconizează că vânzările globale la cereale vor ajunge la suma de 43,2 miliarde de dolari, o creștere de peste 10 miliarde începând din 2012.

Deci să ne începem ziua sau nu cu stomacul gol?
Asociația britanică a dieteticienilor arată că micul dejun nu este o rețetă magică de slăbire pentru toată lumea.

Nutriționistul Charlotte Stirling-Reed a declarat pentru The Telegraph că: totul se reduce la nivel de individ. Dacă iubiți micul dejun, nu renunțați la el, dar atenție la cum vă gestionați caloriile.

Max Lowery, fondator 2 meal day, este de acord că postul intermitent poate ajuta la pierderea în greutate.

Mai exact, este bine să ai două mese pe zi, ceea ce presupune să sari peste cină sau mic-dejun. Scopul este să extinzi postul peste noapte. Acest lucru nu este pentru toată lumea, copiii au nevoie de mic dejun, iar femeile însărcinate sau care alăptează să se consulte cu medicul.