Infocons: Ce tip de tocător este recomandat să folosești?

Mulți experți recomandau cu câțiva ani în urmă folosirea unor tocătoare de plastic, deoarece cele din lemn erau considerate ca fiind mult mai greu de întreținut din punct de vedere sanitar. Însă, studii recente au arătat că cele două au aproximativ aceeași probabilitate de a reține bacterii dăunătoare pe suprafața lor. Așadar, puteți folosi orice fel de tocător, atât timp cât urmați câteva reguli de bază.

În primul rând, ar trebui să aveți cel puțin 2 tocătoare în casă – unul pentru carne crudă sau pește și unul pentru pâine, legume și fructe.

De asemenea, ar trebui să spălați tocătorul (fie el de plastic sau de lemn) cu apă caldă și cu săpun/detergent de vase, sau să lăsați tocătorul de plastic în mașina de spălat vase. Pentru a elimina bacteriile, puteți să afundați tocătorul în apă cu clor diluat (1 litru de apă și o linguriță de clor), și apoi clătiți bine cu apă. Întotdeauna lăsați tocătorul să se usuce bine înainte de a-l depozita la loc în dulap. Astfel scăpați de umezeala necesară bacteriilor pentru a se dezvolta.

Mai multe pe infocons.ro.