google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ce se întâmplă în corpul nostru când ascultăm muzică cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Ce se întâmplă în corpul nostru când ascultăm muzică

Această melodie poate reduce anxietatea cu până la 65 %. Top melodii de relaxare

Ce se întâmplă în corpul nostru când ascultăm muzică. Persoanele care ascultă muzică îşi măresc în mod semnificativ ritmul cardiac, dar un tempo lent reduce acest efect, susţine un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Muzicologie de la Universitatea din Gent (IPEM).

Pentru a afla mai multe despre calităţile stimulante sau relaxante ale muzicii, cercetătorii de la IPEM au observat influența muzicii asupra ritmului cardiac. Mai întâi, ei au măsurat pulsul unor voluntari în stare de relaxare. Apoi aceste persoane au ascultat genuri diferite de muzică, mai rapidă sau mai lentă decât ritmul lor cardiac. Inima participanților la studiu a început să bată mult mai rapid atunci când au ascultat muzică, spune prof.

Edith Van Dyck. „Accelerarea ritmului muzicii nu a stimulat mai mult ritmul cardiac. Dar, atunci când ritmul se reducea, acest lucru avea un efect asupra pulsaţiilor pe minut, iar cel stimulant al muzicii se diminua.

Ritmul cardiac revenea la un număr de bătăi pe minut apropiat de cel măsurat în timp ce persoana în cauză nu asculta muzică”. Aceste rezultate sunt importante pentru o mai bună înțelegere a rolului benefic al muzicii în viața noastră cotidiană. Terapeuții și sportivii s-ar putea folosi de avantajele acestei descoperiri, a mai adăugat cercetătoarea belgiană.

Spam blocat