Ce se întâmplă în corpul nostru când avem amețeli

Fiecare fiinţă de pe pământ trebuie să aibă un sentiment de echilibru.

Deoarece gravitaţia trage totul în jos, orice fiinţă trebuie să aibă o idee despre relaţia ei cu pământul în raport cu spaţiul sau s-ar prăbuşi şi ar cădea .

Organele care dau oamenilor un sentiment de echilibru sunt numite „canale semicirculare”.  Acestea sunt trei tuburi alungite în formă de trei arce semicirculare, şi se află în spatele urechii .

De ce trei?

Pentru că spaţiul are trei dimensiuni : lungime ( înainte şi înapoi ), lăţimea ( dreapta şi stânga ), şi înălţimea ( în sus şi în jos ). Cele trei canale sunt amplasate aproximativ în unghi drept unul faţă de cealălalt în cele trei dimensiuni ale spaţiului.

Există un fluid (limfatic) în aceste canale, iar la un capăt tuburile sunt mărite într-o formă de bulă, numită „ampula”. În aceste ampule, există celule sensibile din care cresc peri aspri. Firele de păr sunt conectate la fibrele nervoase .

Acum, de fiecare dată când lichidul se mişcă în canal, firele de par se mută sau se îndoaie, iar această mişcare trimite un mesaj la creier şi ulterior muşchilor.

Deoarece canalele ocupa trei planuri diferite, atunci când ne mutăm în orice direcţie, unele fire de păr se vor deplasa ca rezultat.

De exemplu, atunci când ne deplasăm înainte cu un automobil, părul din două canale nu va înregistra nimic, dar canalul responsabil cu mişcarea înainte/înapoi va cauza aplecarea firelor din interior. Limfa din canal cauzează acest lucru.

Acum să presupunem că ne învârtim rapid în cerc. Limfa din canalul orizontal semicircular acţionează asupra firelor de păr, care se apeacă în direcţia opusă. Când ne oprim, limfa acţionează în continuare din cauza inerţiei. Firele de păr se apleacă în direcţia opusă şi avem impresia că mergem şi noi în direcşia opusă, chiar dacă nu e aşa. Din moment ce ştim că stăm pe loc, presupunem că lumea, pământul se învârte în jurul nostru în direcţia opusă. Cu alte cuvinte, suntem ameţiti!

Spam blocat