Lucruri îngrijorătoare despre cafeină

lucruri îngrijorătoare despre cafeină Lucruri îngrijorătoare despre cafeină cafea boabe 800x533

Lucruri îngrijorătoare despre cafeină. Drogul folosit cu regularitate în toate tările lumii este cafeina. Iată de ce spun specialiştii că ar trebui să ne îngrijorăm în privinţa ei.

Cafeina din cafea şi sucuri – sucurile cu cafeină au între 35 şi 40 mg de cafeină la aproape 340 de grame. Chiar dacă bei cinci căni pe zi, tot consumi moderat cafeina faţă de un băutor de cafea, care este cu mult mai concentrată. Şi cea mai slabă cafea tot are de două ori mai multă carfeină decât un suc. O cafea cumpărată de la restaurant are cafeină cât nouă căni de suc.

O cafea pe zi şi atât – cercetările arată că majoritatea oamenilor care consumă regulat 100 mg de cafeină pe zi vor avea de suferit dacă se vor opri din băut, într-o zi. Chair dacă eşti dependent de cafeină şi consumi câteva sute de miligrame pe zi nu înseamnă sfârşitul. Majoritatea adulţilor consideră 300 – 400 mg de cafea pe zi ca fiind un consum moderat, însă acest lucru variază de la o persoană la alta. Fumătorii procesează cafeina mai rapid, astfel că ei simt nevoia să bea mai mult pentru a simţi efectul acesteia.

Supradoza de cafeină poate crea probleme – prea multă înseamnă insomnii sau nesomn. Efecctul acfeinei asupra somnului diferă de la un om la altul. Unii beai imediat ce s-au trezit şi continuă aşa până seara şi reuşesc să doarmă ca un prunc. Alţii, dacă beau cafeină după cină au şanse de a avea palpitaţii, insomnii, etc. Mulţi americani au probleme cu anxietatea din cauza cafeinei.

Toleranţa faţă de cafeină – Cafeina ajută la concentrare şi creşte acuitatea mentală, ajută în performanţa sportivilor. Anumite persoane ajung să dezvolte o toleranţă faţă de aceasta. Ceaşca de cafea pe care o bei azi nu are acelaşi efect ca prima pe care ai băut-o în viaţa ta. Toleranţa la cafeină este diferită de alte droguri. Alcoolicii, de exemplu, dacă renunţă la băutură câţiva ani, apoi se reapucă, vor ajunge din nou să aibă aceleaşi probleme. Nu este neapărat valabil acest lucru şi în cazul cafeinei. de fiecare dată când rei renunţa la ea şi te vei reapuca de băut vei simţi un boom de energie la oricare primă băutură cu cafeină băută.

loading...

Spam blocat