Magneziu te protejează de boli. Alimente care conţin magneziu

Magneziu te protejează de boli. Alimente care conţin magneziu Magneziu te protejează de boli. Alimente care conţin magneziu magneziu alimente

Magneziu te protejează de boli. Alimente care conţin magneziu. Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că un aport adecvat de magneziu în alimentaţie reduce riscul de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 şi de accident vascular cerebral.

Studiul, publicat la 8 decembrie 2016, în revista de specialitate „BMC Medicine”, a fost realizat ca urmare a concluziilor unei anchete la care au participat peste un milion de oameni din nouă ţări.

Rezultatele studiului au arătat că, în cursul perioadei în care s-a efectuat ancheta şi în care voluntarii au consumat alimente cu un conţinut ridicat de magneziu, a scăzut riscul de îmbolnăvire şi rata mortalităţii a fost mai mică.

Pentru a preveni bolile şi a îmbunătăţi sarea de sănătate, cercetătorii recomandă un consum de alimente bogate în magneziu, cum ar fi legume cu frunze verzi, cereale integrale, cacao şi nuci.

Societatea Germană pentru Nutriţie recomandă un consum zilnic între 350-400 de miligrame de magneziu pentru bărbaţi şi 300-350 de miligrame de magneziu pentru femei. Magneziul este vital pentru organismul nostru, deoarece este necesar pentru funcţionarea multor enzime ale metabolismului.

Studiile epidemiologice indică faptul că nivelurile scăzute de magneziu seric pot creşte riscul unei game largi de boli, inclusiv boli pulmonare, sindrom metabolic, diabet de tip 2, boala Alzheimer, boli cardiovasculare.

Spam blocat