Motivul ca să iei o aspirină cu tine la plajă

Motivul ca să iei o aspirină cu tine la plajă. Insolaţia, alături de arsurile solare şi lipotimie (leşin de scurtă durată, fără oprirea respiraţiei şi a activităţii cardiace) sunt probleme care apar în urma expunerii prelungite la soare.

Cea mai comună afecţiune este insolaţia, care apare după expunerea prelungită la soare şi se manifestă prin cefalee, ameţeli, fotofobie, greţuri, vărsături, congestia feţei, nelinişte.

Cele mai sensibile sunt persoanele cu pielea mai deschisă. Starea generală proastă provocată de insolaţie apare ca urmare a faptului că organismul se apără contra agresiunii prin eliberarea unei substanţe care produce febră.

Specialiştii spun că un rol important în combaterea insolaţiei îl are aspirina sau orice alt antitermic.”Local, trebuie puse comprese cu apă fiartă şi răcită, iar apoi o mixtură cu hidrocortizon acetat. Pe cale generală, se administrează aspirină, dacă nu există contraindicaţii”, explică dr. Olga Simionescu, dermatolog la Spitalul Colentina, pentru Antenasatelor.ro.

Spam blocat