Muraturi japoneze. Zeama de la muraturi trateaza gripa

muraturi-japoneze

Muraturi japoneze. Zeama de la muraturi trateaza gripa. O bautura probiotica obtinuta din muraturi japoneze traditionale ar putea deveni noul medicament minune impotriva gripei, potrivit unui studiu realizat de o companie nipona. Studiu sugereaza faptul ca bacteria Lactobacillus, existenta in napii japonezi murati („Suguki”), dar si in varza murata, are capacitatea de a intari sistemul imunitar si ar putea ajuta organismul sa lupte eficient impotriva gripei.

Muraturi japoneze. Zeama de la muraturi trateaza gripa. Se crede ca aceasta bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9, care a izbucnit recent in China.

O bautura probiotica care contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.

Fanii napului japonez au sustinut de multa vreme ca aceasta planta erbacee are numeroase proprietati benefice pentru sanatate, insa oamenii de stiinta au inceput abia de curand sa il studieze in laborator.

Potrivit cercetatorilor niponi, un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care protejeaza bacteria impotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla in spatele puterilor tamaduitoare ale napului japonez.

Spam blocat