Oțetul de mere din bucătărie. Cum ne ajută organismul

Cu siguranță că ai o sticlă de oțet de mere în bucătărie sau urmează să cumperi una după ce te afla câte beneficii are. Oțetul de mere este folosit ca dressing la salate, ca ingredient la mâncăruri gătite sau la tot felul de preparate. Ce poate nu știați este că oțetul de mere vă poate ajuta în caz de sughiț, la răceală, boli de inimă și la slăbit și lista beneficiilor continuă mai jos.

  1. Bun la arsuri de stomac și reflux. Oțetul de mere are capacitatea de a echilibra pH-ul și de aici durerile se vor diminua. Folosiți o lingură de oțet la un pahar de apă, nu-l beți ca atare, deoarece vă poate crea probleme.
  2. Vă scade în greutate. Prin simplu fapt că vă taie pofta de mâncare și vă ajută să scăpați de retențiile de apă. Încercați să beți măcar un pahar de apă cu o lingură de oțet pe zi sau consumați-l în mâncare ori de câte ori aveți ocazia.
  3. Promovează zahărul sănătos în sânge. Diabetul zaharat poate fi ameliorat. Studiile au arătat că, oțetul de mere are proprietăți antiglicemice care susțin un nivel sănătos de zahăr. Oțetul blochează o parte din digestia amidonului, împiedicând să crească glicemia. Oțetul de mere nu înlocuiește tratamentul în caz de diabet, ci contribuie la tratarea diabetului. De preferat să se folosească cât mai des la mâncăruri.
  4. Proprietăți antioxidante. Antioxidanții vă ajută să scăpați de radicalii liberi care sunt primii vinovați de dezvoltarea mai multor boli. Vorbim despre cancere, boli cardiovasculare și alte boli cronice.