google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Planta care combate boala lyme cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Planta care combate boala lyme

Planta care combate boala lyme. Rezultatele unui studiu preclinic, publicat în 2015 în „Eur J Microbiol Immunol” şi realizat de cercetătorii departamentului de Biologie a Universității din New Haven, evidențiază activitatea antibiotică excepțională a plantei Stevia rebaudiana şi eficacitatea ei împotriva tuturor formelor morfologice cunoscute ale B. burgdorferi.

Acțiunea extractului total din frunzele plantei a fost comparată cu antibioticele doxiciclină, cefoperazon, daptomicina şi combinații ale acestora. Rezultatele au demonstrat că Stevia a avut un efect semnificativ în eliminarea spirochetelor de B. burgdorferi atât în formă lor activă (spirochete şi sferoplaste), cât şi în formă latentă (chistică). În testele realizate pe biofilme, Stevia a redus semnificativ B. burgdorferi.

Extractul din frunzele de Stevia rebaudiana conține o serie de compuşi (austroinulin, β-caroten, dulcozida, riboflavină, tiamină, steviol, steviozida şi rebaudozide) cunoscuți pentru proprietățile antimicrobiene împotriva a numeroşi patogeni. Rolul principal al acestora este de a proteja plantă împotriva infecțiilor microbiene şi a condițiilor nefavorabile ambientale.

Steviozida şi rebaudozidele extrase din frunzele plantei sunt utilizate în alimentație ca înlocuitor natural de zahăr, dar aceste principii active izolate din plantă nu posedă aceeaşi acțiune antimicrobiană ca şi extractul total.

Ce este boala lyme?

Boala Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecțioasă cu afectare sistemică produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin înțepătura unor căpușe din genul Ixodes infectate. Colocvial, boala este cunoscută și sub numele simplu de borelioză, deși este doar un tip particular de afectare produsă de borrelii.

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că afectând întregul organism, simptomele și semnele ei mimează pe cele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.

Spam blocat