Proprietățile morcovilor

Morcovul este bogat în vitamine precum A, B6, C, E, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, caroten.

Morcovul este recomandat celor cu probleme la ficat, rinichi, celor cu reumatism, gută, artrită, un bun anti-hemoragic, diuretic, antidiareeic. El luptă și împotrivă colesterolului, anorexiei, constipației și a insomniei. În organism, beta-carotenul se transformă în vitamina A care ajută vederii, sistemului osos, a dentiției și a problemelor legate de glandă tiroidă. Poate fi consumat fără probleme și în curele de slăbire.

UZ INTERN

Morcovii sunt o comoară pentru organismul uman, mai ales dacă sunt consumați în stare crudă.

Este o legumă recomandată și copiilor, deoarece ajută la creștere și la o dezvoltare armonioasă. Morcovul este indicat a se folosi și pe post de tonic al sângelui, cicatrizant sau antiinflamator, împotrivă eczemelor, urinarilor dese, arsurilor sau furunculelor.

Această legumă este recomandată și diabeticilor, deoarece zahărul pe care îl conține nu este nociv pentru organismul lor.

UZ EXTERN

Beneficiile sale multiple nu se opresc doar la consumul intern al morcovului. Întinerește țesuturile organismului și menține suplețea, iar asupra pielii are efecte de necrezut. Consumat regulat, morcovul nuanțează pielea, oferind un aspect plăcut de bronz sănătos.

Se recomandă consumul de suc de morcovi sau în stare naturală, zilnică, de preferat înainte de masă. În doar câteva zile se va observă o îmbunătățire a stării de sănătate. El este un bun energizant, un bun detoxifiant, calmează durerile și înlătura oboseală.

El este folosit la prepararea mâncărurilor, în cosmetică, dar și pe post de combatant natural împotriva multor afecțiuni ale oganismului.