Sarea de Himalaya: mit sau adevăr?

Sarea roz de Himalaya a fost folosită pentru proprietățile sale de vindecare. Pe piață există lămpi de sare de Himalaya, iar producătorii spun că oferă o ionizare negativă, însă ele purifică aerul mai eficient decât alte metode tradiționale.

Sarea roz de Himalaya există în majoritatea minelor de sare Khewra din Pakistan. Mina de sare are o istorie bogată. Astăzi, locul atrage vizitatori din întreaga lume.

Sarea roz a fost folosită pentru proprietățile ei medicale, dar și ca un conservant alimentar.

Pe lângă faptul că este un supliment alimentar, sarea oferă și proprietăți unice și conține: calciu, cupru, fier, magneziu și potasiu.

Sărurile naturale conțin urme de minerale, ele oferă electroliți care nu se găsesc în sarea de masă obișnuită. Electroliții sunt importanți pentru hidtrarea și echilibrarea nivelurilor de PH în organism.

Este sarea de Himalaya de pe piață o înșelătorie sau vindecare?
Dacă ar fi să vorbim despre alimente, aer proaspăt și scopuri medicinale, poate că nu. Sarea roz are un număr mare de beneficii în spa, curățarea tenului, corpului și cosmetică.
Dacă alegeți să plătiți ceva în plus pentru că vă place culoarea și gustului, s-ar putea să nu fie cel mai bun business. Zonele din care se exploatează sarea roz pot să nu fie cele mai bune.

O alternativă la sarea roz de Himalaya este sarea de mare.