Schimbare în meniul din școlile din SUA: Cartofi şi făinoase, în loc de fructe şi legume

O nouă reformă a administraţiei Donald Trump, care vizează mâncarea de la cantina şcolii, propune ca odată cu introducerea alimentelor nesănătoase în meniul oferit elevilor, pastele făinoase să fie considerate legume, iar cartofii să fie serviţi drept fructe.

Administraţia Trump propune o reformă în ceea ce priveşte hrana servită copiilor la cantina şcolii, iar noile schimbări includ servirea unor alimente precum pizza sau cartofii prăjiţi şi înlocuirea legumelor şi a fructelor cu paste făinoase şi cartofi, relatează Mediafax.

Această propunere este în contradicţie cu programul lansat de Michelle Obama, ce are drept scop reducerea obezităţii la copii şi care presupune ca meniul de la cantina şcolii să includă o hrană sănătoasă bazată pe fructe şi legume.

Conform reprezentanţilor administraţiei Trump, noua lege ar face parte dintr-un proiect menit să reducă risipa de mâncare în şcoli, iar acest demers este posibil prin extinderea alimentelor care fac parte din categoria fructe şi legume.

Regulie propuse de adiministraţia Trump, propun ca meniul de la cantina şcolii să considere cartofii şi alimentele făinoase cum ar fi pastele, ca parte din categoria fructe şi lgume.

De asemenea cantitatea de fructe pentru elevi va scădea la jumătate de ceaşcă pe zi, în loc de o ceaşcă întreagă.

Sub noua legislaţie elevii vor umple deficitul caloric cu produse de patiserie, în loc de variante sănătoase de alimente care includ lactatele, proteinele slabe, fibrele şi vegetalele.