Sucul de dovleac. Beneficiile unui pahar de suc de dovleac

suc-de-dovleac

Sucul de dovleac. Beneficiile unui pahar de suc de dovleac.  Medicina populara il recomanda pentru bolile cardiovasculare.  Si daca aveti insomnie,  un pahar de suc va ajuta.  Daca aveti pietre la rinichi si vezica urinara, puteti urma un tratament de 10 zile, sa beti cate jumatate de cana de trei ori pe zi.

Sucul de dovleac. Beneficiile unui pahar de suc de dovleac. Cantitatea recomandata este de o jumatate de pahar pe zi. Datorita continutului ridicat de estrogen, sucul de dovleac este foarte valoros in terapia de inlocuire a hormonilor, folosita de femeile care trec prin menopauza. O jumatate de ceasca de doua ori pe zi, timp de cel putin doua luni, ajuta la eliminarea completa a senzatiilor de caldura care solicita organismul unei femei in timpul menopauzei.

De la dovleac puteti folosi atat pulpa, cat si semintele, pentru probleme variate, de la colita pana la insomnii si acnee. Semintele de dovleac previn sau combat constipatia, balonarea, protejeaza muschiul cardiac si rinichii, dar sunt si diuretice si favorizeaza regenerarea parului.

Pulpa de dovleac, mai ales cea de dovleac turcesc, are certe proprietati diuretice, purgative si sedative. Pentru a beneficia de aceste efecte terapeutice, specialistii recomanda cura cunoscuta sub numele de „zilele dovleacului”. Aceasta terapie consta in consumul unui terci de dovleac, preparat din 2,5 kg de pulpa, care se fierbe in lapte. in loc de sare, se adauga doua arome vegetale: frunze de cimbru si de tarhon, taiate marunt. Cura se poate repeta de doua ori pe saptamana.

Spam blocat