Un pahar de alcool poate conţine sute de calorii

alcool-calorii

Un pahar de alcool poate conţine sute de calorii. Un shot de whisky conţine tot atâtea calorii precum o banană, iar trei pahare de vin roşu reprezintă echivalentul caloric al unui burger.

Royal Society for Public Health precizează că băuturile alcoolice reprezintă aproximativ 10% din aportul caloric la adulţi. Când facem paralele între paharele pline cu diferite băuturi alcoolice şi alimente comune din dieta noastră, ne dăm seama de conţinutul caloric al acestora. Astfel un burger este echivalentul a trei pahare de vin roşu, circa 255 kcal, când bem un shot de whisky este ca şi cum mâncăm o banană care conţine circa 100 kcal, şi o jumătate de bere, deci 25 cl, reprezintă echivalentul unui baton de ciocolată cu lapte!

Cele mai bogate băuturi alcoolice în calorii sunt cocktail-urile, aproximativ 400 kcal pentru un pahar, exemplul pina colada, care conţine ,,doar’’ 600 kcal. Prin comparaţie, cocteilul preferat al Agentului 007,vodca-martini conţine aproximativ 300 kcal , excluzând măslinele.

 Conform studiilor 9 din 10 adulţi, evaluau greşit aportul caloric al unei halbe de bere, aceştia au spus că dacă numărul caloriilor ar fi inscripţionate pe eticheta sticlei ar consuma mai multa atenţie alcool.

Explicaţia constă în faptul că la sfârşitul nopţilor udate din belşug cu alcool, numărul de calorii consumate depăşeşte de departe nevoile de zi cu zi şi, surplusul este stocat în corpul nostru.