Uleiul de lavandă este recomandat pentru tratarea migrenelor

Uleiul de lavandă este recomandat pentru tratarea migrenelor. Uleiul de lavandă are un parfum calmant şi efect tonic pentru nervi, fiind recomandat în tratarea migrenei, a durerilor de cap, anxietăţii, tensiunii nervoase şi stresului emoţional. Este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, antifungice, antidepresive, antiseptice, antibacteriene şi antimicrobiene.

Uleiul de lavandă este indicat în inducerea somnului şi, prin urmare, este utilizat în combaterea insomniei. Un masaj regulat cu ulei de lavandă ajută la calmarea durerii în articulaţii. Uleiul de lavandă are capacitatea de a intensifica circulaţia sângelui, de a trata problemele respiratorii şi de a dezinfecta pielea.

De asemenea, uleiul de lavandă este un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de durerile musculare, reumatism, entorse şi dureri de spate. Un masaj regulat cu ulei de lavandă combate durerile în articulaţii. Acest ulei ajută şi la restabilirea echilibrului hormonal şi favorizează tratarea indigestiei.