Studiu in premiera: cine sunt utilizatorii Snapchat in Romania

snapchat Studiu in premiera: cine sunt utilizatorii Snapchat in Romania Snapchat Studiu in premiera: cine sunt utilizatorii Snapchat in Romania snapchat
Studiu in premiera: cine sunt utilizatorii Snapchat in Romania Snapchat, aplicatia momentului la nivel mondial, devine din ce in ce mai utilizata si de adolescentii romani.
Aplicatia de foto-video aduce in plus snaps-urile (mesajele) care dispar dupa 10 secunde, idee preluata si de Instagram prin serviciul Instragram stories.
Studiu in premiera: cine sunt utilizatorii Snapchat in Romania Snapchat, In premiera in Romania, Evensys si iSense Solutions au realizat un studiu despre Snapchat, cu ocazia celei mai mari conferinte de social media din tara, Webstock. Rezultatele cercetarii au fost prezentate pe 30 septembrie, in cadrul unei conferinte dedicate noilor retele de socializare (Snapchat, Instagram si LinkedIn).
In acest moment, in spatiul urban, aplicatia este cunoscuta de 18% dintre cei intervievati. 31% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani si-au facut un cont si 57% dintre acestia folosesc Snapchat-ul zilnic. In randul adolescentilor (14-17 ani) aplicatia este si mai folosita: 52% dintre adolescenti au cont pe Snapchat, iar 65% dintre ei o folosesc zilnic. Spre comparatie, Facebook este folosit zilnic de 95% dintre utilizatorii din grupa de varsta 18-24 si de 92% de catre cei din grupa 14-17 ani.
In randul celor care utilizeaza aplicatia, timpul petrecut zilnic pe Snapchat este de 28 de minute, in timp ce Facebook inregistreaza o medie de 118 minute/zi, iar Instagram 43 de minute.
Timpul petrecut pe Facebook si pe Instagram este semnificativ mai mare, totusi, 40% dintre persoanele care utilizeaza cele 3 retele posteaza mai multe clipuri video cu momente din viata lor pe Snapchat. In randul adolescentilor, procentul celor care aleg Snapchat in defavoarea Facebook si Instagram este si mai mare, 62%.
“Chiar daca deocamdata se adreseaza unei nise, cercetarea ne confirma ca Snapchat este o aplicatie de succes in Romania. Pana acum a reusit foarte bine sa capteze atentia adolescentilor (14-17 ani), dar se observa o evolutie pozitiva si in randul tinerilor cu varste intre 18-24 ani. In mai putin de jumatate de an, procentul utilizatorilor in acest interval de varsta a crescut cu 24%. Tinand cont de interesul romanilor pentru aceasta aplicatie, ne asteptam ca tot mai multe branduri sa introduca si Snapchat in strategia lor de comunicare.”, a declarat Andrei Canda, Managing Partner, iSense Solutions.

Spam blocat