România a câștigat Marele Premiu al Salonului INNOVA Barcelona 2017

România a câștigat Marele Premiu al Salonului INNOVA Barcelona 2017 România a câștigat Marele Premiu al Salonului INNOVA Barcelona 2017 innova 2017

România a participat în perioada 4-6 mai la Salonul INNOVA BARCELONA — 2017. La salon au fost prezente 10 țări, care au expus 200 de proiecte inovative.

România a câștigat MARELE PREMIU al Salonului INNOVA Barcelona 2017 cu invenția ‘Procedeu de obținere a adsorbantului carbonic derivat din cenușă și adsorbantul carbonic astfel obținut’ având ca autori pe Elena David și Ioan ștefănescu, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Criogeni și Tehnologii Izotopice INC-DTCI-ICSI Râmnicu Vâlcea.

Invenția se referă la un proces de obținere a unui adsorbant derivat din fracția de carbon nears, conținută în cenușă zburătoare și la adsorbantul carbonic obținut și modificat chimic la suprafață pentru a-i crește capacitatea de captare a CO2 și care poate fi utilizat în procesele de control al poluării mediului prin emisii de gaze de ardere sau pe scară mai largă în procese de separare solid-gaz.

Palmaresul pentru 30 de invenții prezentate în Standul României, organizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării:

27 medalii de aur;

3 medalii de argint;

19 premii speciale (12 la ceremoniile organizate în 4 și 5 mai și 7 premii acordate în stând).

La Salonul INNOVA BARCELONA-2017 au mai fost prezente 4 invenții românești, în Standul INCD Protecția Mediului, care au obținut 2 medalii de aur și 2 medalii de argint.

Spam blocat