Terapie cu nisip fierbinte. Se poate face si acasa

terapie nisip

Nisipul fierbinte este indicat persoanelor care sufera de boli musculare, artite, radiculite, boli ale sistemului nervos periferic si ale organelor genitale feminine.

Terapia cu nisip se face in fiecare zi, doua zile la rand, cu o pauza in cea de a treia. De obicei, medicii recomanda 12-15 proceduri. Cel mai bine e ca baile de nisip sa se faca pe plaja, in a doua jumatate a zilei, cand nisipul se incalzeste pana la 60 de grade. Baile sunt interzise in cazul in care nisipul este umed si slab incalzit.

Procedura de psamoterapie poate fi facuta si in conditii de casa, important este ca nisipul sa fie incalzit la temperatura necesara. Pacientul se acopera cu nisip intr-un strat de 5-6 cm, pe burta, acesta nu trebuie sa depaseasca 2 cm. Durata tratamentului trebuie sa fie de 30 de minute pentru adulti si 15 minute pentru copii. Dupa aceste bai de nisip se face un dus cu apa calda (36-37 grade).

Psamoterapia este contraindicata in urmatoarele cazuri: tuberculoza pulmonara, copii sub 3 ani, ciclul menstrual, in toate cazurile in care procedurile termice sunt contraindicate.