google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

Vegan poate fi și periculos

Cristina Corpaci, autoarea cărții De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat, vorbește despre pericolele din stilul de viață vegan.

Și veganii/vegetarianii, raw-veganii, etc, sunt expuși la boli, pot consuma alimente nesănătoase sau se pot îngrășa.

Să le luăm pe rând! A nu consuma produse de origine animală te poate feri din start de anumite cancere, ceea ce este ideal. Ca vegan, vegetarian, raw-vegan, raw-foodist trebuie să ai o alimentație diversificată pentru că organismul nostru are nevoie de vitamine, proteine, minerale. Dacă am renunțat la carne trebuie să avem înlocuitor. Cel mai adesea se pot consuma: năut, fasole, broccoli, ciuperci, alune, etc.

Laptele, smântana, branza se pot înlocui cu lapte vegetal, smântână obținută din caju, pe care o recomand și pentru gustul ei desăvârșit. Lipsa vitaminei B12 este cel mai adesea problema cu care se confruntă veganii, iar semnele sunt anemiei, oboseală și chiar probleme cu vederea.

Consum de produse nesănătoase. Păi putem consuma fast-food, burgeni vegetali, cartofi prăjiți, prăjeli, soia, produse ambalate care au termen lung de valabilitate, tot felul de conserve care conțin E-uri.

Veganii se îngrasă. Da, este adevărat! Dacă consumăm pâine, cartofi, gogoși, multe dulciuri și nu facem mișcare, bineînțeles că veganii se îngrașă. Nucile, uleiurile, măslinele sunt bombe calorice și dacă nu avem o măsură și un echilibru, ne îngrășăm. De exemplu, 100 de grame de nuci conțin 600 de calorii – echivalentul unei mese.

Mai multe, puteți citi și în cartea Cristinei Corpaci – pe care o puteți cumpăra de aici.

Spam blocat