Verifică toate condițiile de utilizare a roaming-ului, înainte de vacanță

Verifică toate condițiile de utilizare a roaming-ului, înainte de vacanță Verifică toate condițiile de utilizare a roaming-ului, înainte de vacanță roaming 800x450
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații recomandă utilizatorilor să verifice condițiile de utilizare a serviciilor de telefonie și date mobile în roaming, dar și setările telefonului, înainte de a pleca în vacanță. Atunci când aceștia se află în apropierea granițelor țării, se  recomandă dezactivarea opțiunii de selectare automată a rețelei, iar când călătoresc în țările din afara SEE, să fie atenți dacă optează pentru depășirea plafonului de 50 de euro pentru internet mobil.
Călătoriile în localitățile de graniță din România
În cazul în care utilizatorii călătoresc pe teritoriul României, în zonele de graniță, trebuie să știe că există riscul de a intra în roaming involuntar, dacă au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a rețelei. În aceste situații, echipamentul mobil se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care aceștia se află.
Astfel, deși utilizatorii se află pe teritoriul României, vor fi facturați pentru serviciile de comunicații utilizate în roaming, ca și cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.

Spam blocat