Ziua Internaţională a Poeziei. Plăteşti cafeaua cu versuri în peste 270 de cafenele din România

Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, România se alătură din nou campaniei-manifest „Plătește cu Poezie”, care are loc la nivel global în aproape 1500 de cafenele din zeci de țări. Astfel, pentru al cincilea an consecutiv, poezia devine pentru o zi monedă de schimb în peste 270 de cafenele de la noi din țară, iar trupa Oherside și Helen vor interpreta, în timp real, începând cu ora 13.00, versurile scrise de internauți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe 21 martie se „plătește cu poezie” în peste 270 de cafenele din România pentru al 5-lea la rând. Astfel, De Ziua Internațională a Poeziei românii sunt îndemnați să își redescopere creativitatea la o ceașcă de cafea, iar toți cei care aleg să participe la această campanie pot folosi versurile că monedă de schimb pentru a primi o cafea sau un ceai, la alegere, din partea casei. Harta localurilor participante din întreaga lume poate fi consultată AICI.

„Plătește cu poezie” se va desfășura la nivel global în 1468 de cafenele din 37 de țări. Anul trecut, campania-manifest a reușit să strângă peste 18.000 de poezii scrise de români din peste 70 de orașe din țară.

Potrivit unui sondaj realizat de o marcă de cafea, mai mult de 80% dintre oameni se simț deziluzionați de starea actuală a lumii, iar explorarea părții creative a sinelui poatea ajută la îmbunătățirea perspective asupra vieții.

În plus, este dovedit științific faptul că poezia poate avea un impact pozitiv asupra emoțiilor noastre, iar momentul unei cafelei poate fi unul de inspirație.