OPINIE |Cristina Corpaci, chef vegan și scriitoare: Stil de viață, nu dietă

OPINIE |Cristina Corpaci, chef vegan și scriitoare: Stil de viață, nu dietă cristina corpaci vegan 480x600

Dietă – acest cuvânt ar trebui scos din vocabularul nostru. Multe femei, dar și bărbați cred că dieta înseamnă salvarea lor. Îmi vine să râd când observ ce caută oamenii pe google: cum sa faci să slăbești în somn, ceaiuri care te slăbesc noapte! Oh, da ce bine ar fi să mâncăm ziua până pocnim și noapte să slăbim, ca a doua zi să putem mânca liniștiți și tot așa.

După părerea mea a ține o dietă este riscant și nu te ajută cu nimic. Te păcălești singur/ă! Îți dai seama că ar trebui să schimbi garderoba, însă pe săptămână nu poți slăbi mai mult de 2-3 kilograme și vei chinui organismul, dacă vei exagera cu kilogramele date jos. Să spunem că într-o lună ai putea să dai cam 6-8 kilograme jos, ceea ce clar se impun mărimi mai mici la haine, dar care e scopul să ai o greutatte decentă pentru o scurtă perioadă de timp și apoi să pui la loc.

Mai mult, să ții diete și să te apuci să ții cont de o listă mi se pare o prostie. Vei slăbi și cu actuala ta listă, dacă vei mai tăia din cantități, vei înlocui unele alimente și vei învăța să ai în vedere numărul tău ideal de calorii. Nu se rezolva problema cu vizita la nutriționist. Este bine să ascultăm mai multe păreri, dar cel mai important este cu ce obiceiuri rămânem noi și cum să ne facem singuri un plan pe viață. Asta înseamnă să ne băgăm în seamă pe noi, în primul rând și să ținem cont de câțiva factori simplu: calitate, cantitate, calorii, diversificare.

Mai multe detalii puteți găsi în cartea DE LA CARNIVOR LA VEGAN. REȚETE UȘOR DE PREPARAT,

 

Cristina Corpaci este jurnalistă, gătește de la vârsta de 9 ani și în 2018 a lansat prima ei carte „De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat”, iar în 2019 varianta în engleză, pe care a expus-o și la târgul de carte de la Londra. În vara anului 2017 a făcut restart la stilul ei de viață și spune ea că a reușit să fie mai energică, să nu mai ia pastile și a slăbit și 17 kilograme, după ce a renunțat la alcool, produse animale și mâncat haotic. Cristina Corpaci promovează stilul de viață echilibrat și nu încurajează oamenii să devină vegani, cel mult să facă un experiment de scurtă durată (post).

 

 

Spam blocat