Chitară imprimată 3D: Anthony Gomes a susținut un recital

Chitară imprimată 3D: Anthony Gomes a susținut un recital 3D Gitarre 400x600

Artistul Anthony Gomes a cântat la chitara imprimată 3D, în cadrul unui recital din St. Louis, SUA.

Anthony Gomes este un chitarist de muzică blues, care a ocupat, în trecut, primele locuri în clasamentele muzicale. Cântărețul profesionist născut în Canada își cunoaște instrumentul mai bine decât oricine. Totuși, la Conferința AMUG (Additive Manufacturing Users Group Conference), din St. Louis, SUA, s-a confruntat cu o provocare în premieră pentru el – instrumentul la care a trebuit să cânte nu a fost o chitară obișnuită, ci una imprimată 3D.

Chitara imprimată 3D a fost produsul unei colaborări între BASF și renumitul producător de chitare Jens Ritter, în Deidesheim, Germania. Întregul corp al chitarei a fost produs în cadrul unui proces de imprimare 3D, care a necesitat utilizarea unui nou tip de plastic, de ultimă generație, dezvoltat special de BASF – o pulbere de plastic bazată pe poliamidă 6, comercializată sub denumirea “Ultrasint PA6 X028”. Pudra este procesată prin sinterizare laser (topire selectivă cu laser), un proces de fabricație prin care structurile mari pot fi produse din materiale sub formă de pulbere, folosind un laser.

“Mi se pare incredibil de palpitant să poți utiliza acest nou material în fabricarea unei chitare și să o auzi cum sună”, spune Jens Ritter. “Materialul este foarte dens. Combinația acestuia cu partea superioară a instrumentului, care este în continuare produsă din lemn, oferă instrumentului un sunet special, rock. Cred că putem face mult mai multe, cu acest material, pe viitor.”

Chiar și chitaristul Anthony Gomes este uimit: “Când am pus mâna pentru prima oară pe chitara, m-am simțit absolut normal. În ciuda aspectului futuristic, stilul clasic al chitarei a fost păstrat. Sunt persoane care mă întreabă care e diferența față de o chitară adevărată. Răspunsul este că aceasta este o chitară adevărată, doar că a fost imprimată 3D.”

Chitara imprimată 3D a fost prezentată participanților la Întâlnirea anuală a acționarilor BASF, pe 4 mai, în cadrul unei expoziții, la Congress Center Rosengarten, în Mannheim, Germania.

Spam blocat