Tehnologia de încărcare wireless pentru iPhone 8, veche din 1800

Tehnologia de încărcare wireless pentru iPhone 8, veche din 1800 Tehnologia de încărcare wireless pentru iPhone 8, veche din 1800 iPhone 8 and 8 Plus will Support Wireless Charging 800x500

Tehnologia de încărcare wireless pentru iPhone 8, veche din 1800. Mai exact încărcarea fără fir datează de la sfârșitul anilor 1800 când Nikola Tesla a descoperit curentul alternativ, scrie destiut.com.

Thomas Edison l-a angajat pe Tesla în 1884. Printre primele sarcini de serviciu primite de Tesla a fost să reproiecteze complet generatoarele de curent continuu, pentru a le mări eficiența. Pornit pe cont propriu, Tesla și-a perfecționat sistemul alternativ de distribuție a curentului electric (AC) care în cele din urmă a avut câștig de cauză în fața sistemului rival, DC (curent continuu), susținut de Edison, scrie destiut.com

Tesla a inventat bobina Tesla, care a pus baza tehnologiilor fără fir. Încărcarea fără fir funcționează prin inducție. Aici câmpurile electromagnetice pot produce curent și viceversa. Când plasați noul iPhone pe plăcuța de încărcare, există o bobină de sârmă în interior prin care trece curent. Câmpul electromagnetic produce un curent care se schimbă constant, scrie destiut.com.

 

Care sunt avantajele?

Există un risc minim de curentare sau ardere a instalaţiei atunci când dispozitivul se udă, deoarece nu există conductori expuşi, scrie destiut.com.

Lejeritatea de a manevra un gadget.

Utilizatorul nu mai trebuie să conecteze un fir în telefon, ci pur şi simplu acesta este aşezat pe placa de inducţie electrică şi se încarcă.

Nu vă faceţi griji, nu vă curentaţi nici dacă atingeţi placa, deoarece curentul electric este produs când cele două părţi ale ecuaţiei, transmiţătorul şi receptorul, sunt conectate. Ceea ce se produce prin introducerea unei asemenea staţii de încărcare în priză este doar un câmp magnetic.

Transformarea în energie electrică se produce doar cu ajutorul receptorului, în speţă gadgetul.

Care sunt dezavantajele?

Eficienţa unui asemenea sistem este redusă dacă nu este folosit cum trebuie.

Distanţa recomandată pentru a nu se pierde curent electric în afara câmpului magnetic este de 40 de milimetri. Aşadar, nu vă imaginaţi că veţi merge prin cameră şi veţi vorbi la telefon, iar acesta se va încărca. Dar un standard universal poate să creeze un trend, iar în restaurante să existe încărcătoare pe fiecare masă, scrie destiut.com.

Inducţia electromagnetică poate să producă foarte multă căldură reziduală. Din acest motiv, materialele din care este construit un telefon trebuie să fie alese cu mare grijă.

iPhone 8 nu este primul smartphone cu încărcare wireless.

Încă din 2012, au fost lansate diferite modele de smartphone care permit încărcarea wireless: Samsung Galaxy S4, Google Nexus 4, HTC 8X, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, scrie destiut.com.

Spam blocat