Ziua planetei Pământ 2018, 22 aprilie. La multi ani!

ziua planetei pamant 2018 ziua pamantului Ziua planetei Pământ 2018, 22 aprilie. La multi ani! planeta pamant 800x451

Ziua planetei Pământ 2018. Ziua Pământului se sărbătorește în fiecare an pe 22 aprilie. Cu alte cuvinte se spune că ar trebui să fim implicați toți care locuim pe această planetă și să spunem La mulți ani!

Ziua planetei Pământ 2018. Dacă ne pasă de planeta Pământ, ar trebui să luăm și câteva măsuri pentru a o proteja. Destiu.com îți dă câteva idei cum să protejezi Pământul:

– renunță la mașina personală. E în regulă, o poți face doar azi. și apoi, în fiecare zi în care nu ai neapărată nevoie de ea. încearcă mijlocul de transport în comun, s-ar putea să câștigi timp și, cu siguranță, vei polua mai puțin.

– reciclează. da, dacă nu ai știu până acum, află de ZIUA PĂMÂNTULUI că reciclarea este posibilă în România. Recipientele de metal, sticlă și plastic pot fi duse în pubelele special amenajate prin orașe. Dacă nu ai așa ceva în apropiere, cere primăriei. apoi, interesează-te și vei afla că poți scăpa fără cost de deșeurile electronice, fără să le arunci la gunoi.

Ziua planetei Pământ 2018

– nu te mai comporta în natură precum în propria curte. Da, e greu uneori pentru că nu găsești coșuri de gunoi peste tot, dar asta nu trebuie să fie o scuză. Dacă ai ieșit la grătar sau cu cortul, ai grijă să respecți mediul înconjurător și să îl afectezi cât mai puțin. Nu arunca guoaiele. Ia-le cu tine și aruncă-le la primul coș întâlnit.

– plantează un copac de Ziua Pământului. E foarte simplu să faci acest lucru acum. Te poți implica oricând ca voluntar într-o campanie de plantare de copaci. dacă e prea mult pentru tine, începe mai simplu: plantează ceva în fața blocului sau chiar în balcon la tine. pentru început e suficient un gest simbolic.

– implică-te în dezbaterile publice privind orașul în care trăiești. Nu mai permite construirea pe spațiile verzi, nu mai permite tăierea pădurilor. Mergi la proteste, fă petiții către autorități, către parlamenttile de știut

– nu mai risipi mâncarea. Fiecare familie aruncă o parte semnificativă din mâncarea cumpărată. E nesustenabil și incorect față de cei care nu au ce să pună pe masă.

– economiște energia electrică. Nu există nicio virtute în consumul în exces, există doar risipă. Oprește televizorul dacă nu te uiți la el

– consumă mai puțină apă. Fă dușuri mai scurte dacă e posibil. Când speli vasele, nu lăsa apa să curgă tot timpul.

– consumă mai puțină energie termică. izolează casa, oprește caloriferele sau folosește o treaptă inferioară a repartitoarelor, dacă nu stai în casă.

Spam blocat